Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee
zo 14 nov 20:00

Webinar met Robin Koops: kunstmatige alvleesklier

In het kader van #100jaarinsulinebehandeling organiseren we op Wereld Diabetes Dag - zondag 14 november 2021 - een webinar met Robin Koops. De uitvinder van de kunstmatige alvleesklier. Mis het niet!

Locatie:
Diabetesvereniging Nederland Online
Tijdstip:
20:00-21:00
Kosten:
gratis
Webinar met Robin Koops: kunstmatige alvleesklier

Dit jaar vieren we 100 jaar insulinetherapie (#100jaarinsulinetherapie). In 1921 lukt het Frederick Banting en Charles Best om insuline uit de alvleesklier van honden en kalveren te gebruiken voor mensen. Een levensreddende ontdekking waar wereldwijd aandacht voor is. Ook wij staan daar in de novembermaand uitgebreid bij stil.

Inhoud

Op Wereld Diabetes Dag gaan we tijdens ons webinar in gesprek met niemand minder dan Robin Koops! Je kent Robin als de uitvinder van de kunstmatige alvleesklier, een innovatie waar veel mensen met diabetes reikhalzend naar uitkijken. Tijdens het webinar vertelt hij – en laat hij zien – hoe de kunstmatige alvleesklier zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Natuurlijk gaat hij in op de huidige stand van zaken, wanneer de innovatie naar verwachting op de markt komt en of er al iets bekend is over vergoedingen. Tijdens het webinar deelt een tester van de kunstmatige alvleesklier zijn ervaringen. Een webinar vol boeiende info die je niet wilt missen!

Meld je aan en laat ons direct weten welke vragen je hebt.

Terug naar het overzicht