Word lid en maak het verschil
Word lid
Behandelingen diabetes type 1

Behandelingen diabetes type 1

Voor mensen met diabetes type 1 zijn verschillende behandelingen mogelijk. Bij diabetes type 1 maakt je alvleesklier geen insuline meer aan. Daarom is het gebruik van insuline een belangrijk onderdeel van de behandeling. Insuline dien je toe met...

  Voor mensen met diabetes type 1 zijn verschillende behandelingen mogelijk. Bij diabetes type 1 maakt je alvleesklier geen insuline meer aan. Daarom is het gebruik van insuline een belangrijk onderdeel van de behandeling. Insuline dien je toe met een pen of een pomp. Soms zijn er bij de behandeling van diabetes type 1 ook andere medicijnen nodig.

  Controleren van je bloedglucosewaarden

  Als je diabetes type 1 hebt, ontkom je er niet aan om regelmatig je bloedglucosewaarden te meten. Dit kan via een vingerprik of met een sensor. Daarnaast wordt ook je HbA1c-waarde bepaald. Dit is een gemiddelde bloedglucosewaarde die laat zien of je op de goede weg zit. Door regelmatig je bloedglucosewaarde te controleren, kun je behandeling aanpassen en complicaties uitstellen of voorkomen.

  Diabetes type 1 en medicijnen

  Als je diabetes type 1 hebt, heb je altijd medicijnen nodig. Insuline is altijd onderdeel van de behandeling. Maar het kan ook zijn dat je ook nog andere medicijnen moet slikken. Je arts kijkt samen met jou wat het beste past bij jouw situatie. Denk hierbij aan de soort insuline, de hoeveelheid en de manier van toedienen. Ook als je nog andere medicijnen nodig hebt, bespreekt je arts dit met je. Je kunt bijvoorbeeld denken aan medicijnen die je cholesterol verlagen.

  Leefstijl als onderdeel van de behandeling bij diabetes type 1

  Diabetes type 1 komt niet door een ongezonde leefstijl. Maar leefstijl is wel altijd onderdeel van de behandeling bij diabetes type 1. Het is namelijk wel belangrijk om gezond te leven. Denk hierbij aan gezond eten, genoeg bewegen en niet roken. En ben je iets te zwaar? Probeer dan af te vallen. Genoeg bewegen helpt bij het verlagen van je bloedglucose, zorgt voor een betere bloeddruk en helpt om je gewicht gezond te houden. Dit helpt weer bij het voorkomen van complicaties.

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid