Word lid en maak het verschil
Word lid
Over ons

Over ons

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. De vereniging zet zich al meer dan 75 jaar in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Lees meer

Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid

Voluit leven met diabetes

Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. De vereniging zet zich al meer dan 75 jaar in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Wie wij zijn

Diabetesvereniging Nederland is een vereniging voor en door mensen met diabetes. Onze Algemene Ledenvergadering (ALV) is het hoogste toezichthoudend orgaan van de vereniging. De leden zijn gekozen uit en door de ruim 35.000 leden van Diabetesvereniging Nederland. Het bestuur bestuurt de vereniging en is verantwoordelijk voor het beleid. Elke dag zetten zo’n 300 vrijwilligers en 25 medewerkers zich in voor mensen met diabetes. Samen zijn we de vereniging. Bekijk meer over wie wij zijn.

Hier staan wij voor

Diabetesvereniging Nederland verenigt mensen met diabetes en hun omgeving. Samen zetten wij ons in voor kwaliteit van leven met zoveel mogelijk eigen regie. Eigen regie betekent dat je zelf kunt kiezen hoe je met je diabetes om wilt gaan. We bieden ondersteuning bij het omgaan met diabetes. En we zorgen dat mensen met diabetes volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij. Lees meer over waar wij voor staan.

Wat we doen voor jou

Elke dag werken wij aan de belangen van mensen met diabetes. Wij willen dat iedereen toegang heeft tot goede zorg en genoeg keuze heeft in behandeling en hulpmiddelen. Daar zetten wij ons voor in. We beantwoorden dagelijks vragen van onze leden. En we organiseren cursussen, webinars en trainingen. Want hoe meer je weet over je diabetes, hoe beter je ermee om kunt gaan. Bekijk meer over wat wij doen voor jou.

Special voor jongeren

Speciaal voor jonge mensen met diabetes type 1 is JONG met diabetes opgericht. Wij organiseren activiteiten voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar. Op deze manier maken we het je makkelijk om leeftijdgenoten te ontmoeten die aan een half woord genoeg hebben.

SugarKidsClub

Leven met diabetes vraagt niet alleen veel van je kind, maar ook van je hele gezin. Elke leeftijd brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe fijn is het om dit te kunnen delen met anderen? Dat kan bij onze SugarKidsClub. De SugarKidsClub organiseert leuke en leerzame activiteiten voor kinderen. En omdat bij sommige activiteiten een ouderprogramma wordt georganiseerd, ontmoet je vanzelf andere ouders.

Magazine en platform

Zes keer per jaar geven we het magazine Diabc uit. Met inspirerende verhalen, praktische tips en betrouwbare informatie over diabetes en onderzoek. Voor mensen met diabetes type 2 hebben we een speciale website ontwikkeld: Voluit leven met diabetes. Op deze website vind je inspiratie om te leven op een manier zoals jij dat wil.

DVN Winkel en Verzekeringen

Leden van Diabetesvereniging Nederland kunnen profiteren van kortingen op diabeteshulpmiddelen via DVN Winkel. Daarnaast biedt de vereniging korting op zorgverzekeringen en een speciale insulinepompverzekering aan.

Hier komen wij vandaan

In 1945 begonnen wij als de Nederlandsche Vereeniging tot Behartiging van de Belangen van Suikerzieken (NVS). Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd insuline met bootjes en kano’s naar die delen van het land gesmokkeld die nog niet bevrijd waren. Deze smokkelaars vormden de start van een vereniging voor mensen met diabetes. Twintig jaar lang bleef de vereniging bekend onder de naam NVS. Vanaf 1972 veranderde de naam naar Diabetesvereniging Nederland. Bekijk onze geschiedenis.