Word lid en maak het verschil
Word lid
Symptomen diabetes type 2

Symptomen diabetes type 2

Symptomen van diabetes type 2 zijn klachten die vaak bij diabetes type 2 voorkomen. Het is belangrijk om de symptomen van deze ziekte te herkennen. Zo kun je op tijd actie ondernemen als je denkt dat je diabetes hebt.

  Wat zijn symptomen van diabetes type 2?

  Symptomen van diabetes type 2 zijn klachten die vaak bij diabetes type 2 voorkomen. Het is belangrijk om de symptomen van deze ziekte te herkennen. Zo kun je op tijd actie ondernemen als je denkt dat je diabetes hebt. Bij diabetes type 2 wordt de hoeveelheid glucose in je bloed niet goed geregeld. Hierdoor kun je klachten krijgen. Deze lijken erg op de symptomen van diabetes type 1.

  • Moe zijn en zwak voelen
  • Vaak moeten plassen, vooral ook ’s nachts
  • Dorst
  • Wazig of slecht zien
  • Wondjes genezen heel langzaam
  • In korte tijd in gewicht toenemen of afvallen
  • Tintelende handen en voeten

  Vermoeidheid

  Een van de meest voorkomende symptomen van diabetes type 2 is vermoeidheid. Je voelt je vaak lusteloos en uitgeput, zelfs als je genoeg slaapt of rust.

  Vaak plassen

  Een ander veelvoorkomend symptoom is vaak plassen. Mensen met diabetes type 2 hebben vaak het last van een verhoogde drang om te plassen, vooral ’s nachts.

  Dorst

  Diabetes type 2 kan ook leiden tot een constant gevoel van dorst. Ook als je veel drinkt. Dit komt omdat je ook heel veel vocht verliest omdat je veel plast.

  Wazig zien

  Een onverklaarbare verandering in het zicht, zoals wazig of troebel zien, kan ook een teken zijn van diabetes type 2. Dit wordt veroorzaakt door schommelingen in de bloedsuikerspiegel die de ooglens beïnvloeden.

  Langzame genezing van wondjes

  Als je diabetes type 2 hebt, genezen wondjes of ontstekingen soms slechter. Dit komt doordat bloedvaten beschadigd zijn of dat de bloeddoorstroming door je lichaam minder goed is.

  Gewichtsveranderingen

  Als je onbedoeld (veel) aankomt of afvalt, kan dit ook wijzen op diabetes type 2. Dit kan komen door schommelingen in bloedglucosewaarden of omdat je meer trek hebt.

  Tintelende handen en voeten

  Diabetes type 2 kan ook leiden tot neuropathie. Hierdoor  kun je tintelingen, minder of geen gevoel of pijn in je handen en voeten krijgen.

  Naar de huisarts

  Niet iedereen met diabetes type 2 heeft alle symptomen. En sommige symptomen kunnen ook langzaam ontstaan. Als je merkt dat je een of meer van deze symptomen hebt, maak dan een afspraak bij je huisarts voor verder onderzoek.

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid