Word lid en maak het verschil
Word lid
Nalaten in het testament

Nalaten in het testament

Een dag vrij van diabetes is de grootste wens van vele mensen met diabetes. Even een dag geen zorgen of dingen hoeven plannen. Die dag vrij kunnen wij niet geven, maar we helpen wel het dagelijkse leven leefbaarder te maken.

  Een dag vrij van diabetes is de grootste wens van vele mensen met diabetes. Even een dag geen zorgen of dingen hoeven plannen. Die dag vrij kunnen wij niet geven, maar we helpen wel het dagelijkse leven leefbaarder te maken. Draag daar aan bij en neem Diabetesvereniging Nederland op in je testament.

  Zorg voor later

  Ook als je er niet meer bent, kun je bijdragen aan ons werk. Zodat we oplossingen kunnen blijven bieden om voluit te kunnen leven met diabetes. Zodat we ons kunnen blijven inzetten voor goede diabeteszorg waarin de mens centraal staat. En zodat we belemmeringen kunnen wegnemen waardoor mensen met diabetes volwaardig kunnen meedoen. Hoe meer aandacht er is voor diabetes en hoe meer mensen betrokken zijn bij het vinden van een oplossing, hoe beter. Help je ons mee?

  Nalaten: hoe werkt dat?

  Samen met een notaris stel je het testament op. Diabetesvereniging Nederland kan op verschillende manieren worden benoemd in het testament.

  • Diabetesvereniging Nederland als enig erfgenaam
   Wordt Diabetesvereniging Nederland als enig erfgenaam benoemd, dan gaat de volledige nalatenschap naar onze doelstelling: een leefbaar leven voor iedereen, jong of oud, met diabetes.
  • Diabetesvereniging Nederland als mede erfgenaam
   Worden naast Diabetesvereniging Nederland ook andere goede doelen, familieleden of vrienden in het testament benoemd, dan wordt de nalatenschap tussen ons en de andere erfgenamen verdeeld.
  • Diabetesvereniging Nederland als legataris
   Liever een specifiek bedrag of bezit nalaten? Dan kan Diabetesvereniging Nederland als legataris in het testament worden benoemd. Dit kan bijvoorbeeld een sieraad, een woning of een vast bedrag zijn.

  Hulp bij nalaten in het testament

  Hulp nodig bij deze stappen? Neem contact met ons op voor meer informatie.

  Hoe meer aandacht er is voor diabetes en hoe meer mensen betrokken zijn bij het vinden van een oplossing, hoe beter. Daarom zijn nalatenschappen zo nodig, zo wenselijk, zo belangrijk.

  Toon van Engelen, lid van Diabetesvereniging Nederland

  Ruim 1 miljoen mensen met diabetes

  Als patiëntenvereniging versterken wij op alle terreinen de positie van mensen met diabetes. Samen kunnen we ervoor zorgen dat:

  • mensen met diabetes zich betaalbaar kunnen verzekeren en de hulpmiddelen kunnen aanschaffen die ze nodig hebben;
  • mensen met diabetes elkaar ontmoeten en van elkaar leren;
  • niet alleen mensen met diabetes kunnen helpen om te leren omgaan met diabetes, maar ook partners, ouders en familie;
  • wij dagelijks bereikbaar zijn voor mensen die hun verhaal kwijt willen of vragen hebben over diabetes, verzekeringen, werk en keuringen;
  • diabetes op de agenda staat bij overheidsinstanties, zorgprofessionals, zorgverzekeraars en andere (diabetes) instanties.

  Nalaten voor anderen met diabetes

  We willen dat het in de diabeteszorg echt draait om mensen met diabetes en hun naasten. Daar kun je aan bijdragen door Diabetesvereniging Nederland in het testament op te nemen. Een bijzondere nalatenschap voor een leefbaar leven met diabetes. Diabetesvereniging Nederland hoeft hierover geen belasting te betalen, omdat we de ANBI-status hebben. Dat betekent dat alles echt ten goede komt aan mensen met diabetes.

  Download de brochure

  Lees de brochure ‘Nalaten aan de Diabetesvereniging’ (pdf)

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid