Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
 • Contact
 • Informatie voor
 • Over DVN
 • Inloggen
help mee

Nalaten aan DVN

Een dag vrij van diabetes is de grootste wens van vele mensen met diabetes. Even een dag geen zorgen of dingen hoeven plannen. Die dag kunnen wij niet geven, we helpen wel het dagelijkse leven leefbaar te maken. Draag daar aan bij en neem Diabetesvereniging Nederland op in je testament.

Ook als je er niet meer bent, kun je bijdragen aan ons werk. Dat we oplossingen kunnen blijven bieden om voluit te kunnen leven met diabetes. Dat we ons kunnen blijven inzetten voor goede diabeteszorg waarin de mens centraal staat. En dat we belemmeringen kunnen wegnemen waardoor mensen met diabetes volwaardig kunnen meedoen. Hoe meer aandacht er is voor diabetes en hoe meer mensen betrokken zijn bij het vinden van een oplossing, hoe beter. Help je ons mee?

Nalaten: hoe werkt dat?

Samen met een notaris stel je het testament op. DVN kan op verschillende manieren worden benoemd in het testament.

 • DVN als enig erfgenaam
  Wordt DVN als enig erfgenaam benoemd, dan gaat de volledige nalatenschap naar onze doelstelling: een leefbaar leven voor iedereen, jong of oud, met diabetes.
 • DVN als mede erfgenaam
  Worden naast DVN ook andere goede doelen, familieleden of vrienden in het testament benoemd, dan wordt de nalatenschap tussen ons en de andere erfgenamen verdeeld.
 • DVN als legataris
  Liever een specifiek bedrag of bezit nalaten? Dan kan DVN als legataris in het testament worden benoemd. Dit kan bijvoorbeeld een sieraad, een woning of een vast bedrag zijn.

Hoe meer aandacht er is voor diabetes en hoe meer mensen betrokken zijn bij het vinden van een oplossing, hoe beter. Daarom zijn nalatenschappen zo nodig, zo wenselijk, zo belangrijk.

Toon van Engelen (lid van DVN)

Ruim 1 miljoen mensen met diabetes

Als patiëntenvereniging versterken wij op alle terreinen de positie van mensen met diabetes. Samen kunnen we ervoor zorgen dat:

 • mensen met diabetes zich betaalbaar kunnen verzekeren en de hulpmiddelen kunnen aanschaffen die ze nodig hebben
 • mensen met diabetes elkaar ontmoeten en van elkaar leren
 • niet alleen mensen met diabetes kunnen helpen om te leren omgaan met diabetes, maar ook partners, ouders en familie
 • wij dagelijks bereikbaar zijn voor mensen die hun verhaal kwijt willen of vragen hebben over diabetes, verzekeringen, werk en keuringen
 • diabetes op de agenda staat bij overheidsinstanties, zorgprofessionals, zorgverzekeraars en andere (diabetes) instanties

Nalaten voor anderen met diabetes

We willen dat het in de diabeteszorg echt draait om mensen met diabetes en hun naasten. Daar kun je aan bijdragen door Diabetesvereniging Nederland in het testament op te nemen. Een bijzondere nalatenschap voor een leefbaar leven met diabetes.

DVN hoeft hierover geen belasting te betalen, omdat we de ANBI-status hebben. Dat betekent dat alles echt ten goede komt aan mensen met diabetes.

Meer weten over nalaten?

Meer weten over nalaten?

Elke bijdrage helpt ons om ons werk voort te kunnen zetten en ons doel te bereiken. Zodat mensen met diabetes, jong of oud, voluit kunnen leven met diabetes. Neem telefonisch contact op met Astrid de Kooter via 033 463 05 66 of

Stuur een e-mail

Blogs lezen en schrijven over leven met diabetes?Deel je ervaringen met anderen.
NAAR HET TREFPUNT