Word lid en maak het verschil
Word lid
Reizen met diabetes

Reizen met diabetes

Diabetes heb je altijd, ook als je op reis gaat voor vakantie of werk. Maar je diabetes hoeft dan geen enkele belemmering te zijn. Wel is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Een goede...

Lees meer

Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid

Diabetes heb je altijd, ook als je op reis gaat voor vakantie of werk. Maar je diabetes hoeft dan geen enkele belemmering te zijn. Wel is het goed om met een aantal dingen rekening te houden.

Een goede voorbereiding

Heb je diabetes en wil je tijdens je reis niet voor verrassingen komen te staan? Bereid je dan goed voor. Zorg in ieder geval dat je niet zonder medicatie en diabeteshulpmiddelen komt te zitten. En houd rekening met de temperatuur op de plek waar je naartoe reist.

Een zorgeloze reis

Op reis gaan met diabetes is nooit helemaal zonder risico’s. Als je vliegt, kan er bijvoorbeeld vertraging optreden of je koffer kan zoekraken. Ook kunnen spullen beschadigd raken of gestolen worden. Met diabetes moet je niet zonder medicijnen of diabeteshulpmiddelen komen te zitten. Daarom geven we je een aantal tips voor als je gaat reizen met diabetes.