Word lid en maak het verschil
Word lid
Wat is mijn PGO?

Wat is mijn PGO?

Kies je eigen PGO Elke PGO omgeving ziet er anders uit. En in elke omgeving kan je weer andere gegevens bijhouden. Kies in ieder geval een omgeving die voldoet aan de veiligheidseisen van MedMij. Er zijn al een aantal...

  Kies je eigen PGO

  Elke PGO omgeving ziet er anders uit. En in elke omgeving kan je weer andere gegevens bijhouden. Kies in ieder geval een omgeving die voldoet aan de veiligheidseisen van MedMij. Er zijn al een aantal opties beschikbaar. Steeds meer huisartsen, ggz-instellingen, ziekenhuizen en zelfstandige klinieken kunnen op een veilige manier met een PGO verbinding maken. Deze verbinding loopt via MedMij. Dat is de Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens. Vergelijk PGO’s met elkaar.

  Wat is MedMij?

  Jouw gezondheidsgegevens moeten op een veilige en begrijpelijke manier bij elkaar komen. Om dat te verzekeren ontwikkelt Patiëntenfederatie Nederland samen met een groot aantal partijen MedMij. Uiteraard maakt ook Diabetesvereniging Nederland (DVN) hier onderdeel van uit.

  Waarom is MedMij belangrijk?

  Wij zijn groot voorstander van zelfmanagement, waarbij je zelf inzicht in je eigen gezondheidsgegevens hebt en deze kunt delen met je zorgverleners. Maar we willen ook dat dit op een verantwoorde en veilige manier gebeurt. MedMij staat daar garant voor. Alleen partijen die met PGO’s werken die voldoen aan de standaard van MedMij mogen het MedMij-label voeren. 

  MedMij bewaakt jouw gezondheidsgegevens

  MedMij zorgt ervoor dat iedereen die dat wil, kan beschikken over zijn gezondheidsgegevens in een zelfgekozen persoonlijke gezondheidsomgeving. Bijvoorbeeld in een app of een website. Daarvoor moet deze app of site veilig kunnen communiceren met alle plekken waar jouw informatie opgeslagen staat. Denk aan het ziekenhuis, je huisarts, diabetesverpleegkundige, diëtist en de apotheek. 

  Video over MedMij

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid