Word lid en maak het verschil
Word lid
Complicaties bij diabetes

Complicaties bij diabetes

Diabetes kan op korte en lange termijn voor problemen (complicaties) zorgen. Op korte termijn kun je last krijgen van hypo’s of hypers. Problemen op lange termijn worden meestal veroorzaakt door schade aan bloedvaten en zenuwen als gevolg schommelingen...

Lees meer

Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid

Diabetes kan op korte en lange termijn voor problemen (complicaties) zorgen. Op korte termijn kun je last krijgen van hypo’s of hypers. Problemen op lange termijn worden meestal veroorzaakt door schade aan bloedvaten en zenuwen als gevolg schommelingen in bloedglucosewaarden buiten de streefwaarden.

Sommige complicaties hebben veel effect, van andere heb je minder last. Welke mensen wel of geen complicaties krijgen, is vooraf moeilijk te voorspellen. Het is wel goed te weten wat gevolgen van diabetes kunnen zijn en wat je kunt doen om deze zoveel mogelijk te voorkomen. Dit zijn belangrijke lange termijn complicaties: