Word lid en maak het verschil
Word lid
E-learnings & cursussen

E-learnings & cursussen

Om zo voluit mogelijk met diabetes te leven, helpt het om meer te weten over je diabetes. Diabetesvereniging Nederland helpt je daarbij met boeiende en inspirerende cursussen en e-learnings.

Lees meer

Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid

Diabetes heeft invloed op je dagelijkse leven. Bijvoorbeeld op je gezinsleven, sport, eetpatroon, werk en vakanties. Om zo voluit mogelijk met diabetes te leven, helpt het om meer te weten over je diabetes. Diabetesvereniging Nederland helpt je daarbij met cursussen en e-learnings.

Snelcursus Goed op weg met diabetes type 1

In twee uur tijd leer je de basis van diabetes type 1. Behandelmethodes, hypo’s en hypers en de mentale impact zijn onderwerpen die voorbij komen. Daarnaast ontmoet je andere mensen met diabetes. En kun je leren van elkaars ervaringen. Je hebt de keuze uit een online cursus of een cursus op locatie in Amersfoort. Bekijk meer over de snelcursus Goed op weg met diabetes type 1.

Snelcursus Goed op weg met diabetes type 2

In twee uur tijd leer je de basis van diabetes type 2. Oorzaken, behandelingen, voeding en beweging zijn onderwerpen die voorbij komen. Daarnaast ontmoet je andere mensen met diabetes. Om te leren van elkaars ervaringen. Je hebt de keuze uit een online cursus of een cursus op locatie in Amersfoort. Bekijk meer over de snelcursus Goed op weg met diabetes type 2.

Online cursus Leven met diabetes type 2

In 7 weken ontdek je online wat voor jou werkt om grip te krijgen op je diabetes. Onder leiding van een coach die zelf ook diabetes heeft, kom je in kleine groepjes 5 keer online bij elkaar. Je krijgt informatie en wisselt ervaringen uit. Daarnaast ga je zelf aan de slag met de theorie. Zo kun je de kennis die je hebt opgedaan, meteen toepassen in je leven. Bekijk meer over de online cursus Leven met diabetes type 2.

E-learning hypo’s en diabetes type 1

Wat gebeurt er in je lichaam tijdens een hypo? Wat zijn de gevolgen van hypo’s? Hoe kun je ze voorkomen? En wat kun je doen om de gevolgen op je leven te verminderen? In deze e-learning krijg je informatie en handvatten om grip te krijgen op je hypo’s. Ook leer je van de ervaringen van anderen. Bekijk meer over de e-learning hypo’s en diabetes type 1.

E-learnings diabetes type 1 voor naasten

Heeft jouw kleinkind, partner of ouder de diagnose diabetes type 1 gekregen? Of heb je een nieuwe partner die leeft met diabetes type 1? In onze e-learning diabetes type 1 voor naasten krijg je de informatie die je nodig hebt om er voor jouw naaste met diabetes te kunnen zijn. bekijk meer over de e-learning diabetes type 1 voor naasten.