Word lid en maak het verschil
Word lid
Behandelingen diabetes type 2

Behandelingen diabetes type 2

Er zijn verschillende behandelingen voor mensen met diabetes type 2. Aanpassing van je leefstijl kan onderdeel zijn van je behandeling. Helpt aanpassing van je leefstijl niet of niet genoeg? Dan krijg je medicijnen.

  Welke behandelingen zijn er?

  Er zijn verschillende behandelingen voor mensen met diabetes type 2. Bij deze vorm van diabetes zijn de cellen in je lichaam meestal minder gevoelig voor insuline. Hierdoor nemen ze minder glucose op uit je bloed. Vaak maakt de alvleesklier ook minder insuline aan. Aanpassing van je leefstijl kan onderdeel zijn van je behandeling. Helpt aanpassing van je leefstijl niet of niet genoeg? Dan krijg je medicijnen.

  Leefstijl als behandeling

  Bij diabetes type 2 kan leefstijl deel uitmaken van je behandeling. Een gezonde leefstijl helpt bij een gezond(er) gewicht. Dit heeft een gunstig effect op de insulinegevoeligheid, je cholesterolwaarden en bloeddruk. Hierdoor neemt de kans op complicaties af, of kun je ze uitstellen. Maar verandering van leefstijl kan er ook voor zorgen dat je minder medicijnen nodig hebt. Sommige mensen hoeven zelfs helemaal geen medicijnen meer te gebruiken. Daarom wordt leefstijl als behandeling gezien bij diabetes type 2. 

  Medicijnen bij diabetes type 2

  Niet bij iedereen is aanpassing van leefstijl de oplossing. Ondanks alle inspanningen kun je toch medicijnen nodig hebben. Voor de behandeling van diabetes type 2 kan je arts je verschillende medicijnen voorschrijven:

  Keuzehulp behandeling diabetes type 2

  Meer weten over de verschillende mogelijkheden van medicijnen bij diabetes type 2? Bekijk de pagina over de Keuzehulp.

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid