Word lid en maak het verschil
Word lid
SugarKidsClub

SugarKidsClub

Leven met diabetes vraagt niet alleen veel van je kind. Ook van je hele gezin. Elke leeftijd brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe fijn is het om dit te kunnen delen met anderen? Dat kan bij onze SugarKidsClub.

  Leven met diabetes vraagt niet alleen veel van je kind. Ook van je hele gezin. Elke leeftijd brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe fijn is het om dit te kunnen delen met anderen? Dat kan bij onze SugarKidsClub.

  Activiteiten voor kinderen met diabetes

  De SugarKidsClub organiseert leuke en leerzame activiteiten voor kinderen. Bij sommige activiteiten wordt een ouderprogramma georganiseerd. Zo ontmoet je vanzelf andere ouders.

  Doe mee aan een van onze activeiten

  Andere kinderen met diabetes en hun ouders ontmoeten? Kijk wat er georganiseerd wordt

  Vader, moeder en twee dochters samen op de bank

  Op kamp met SugarKids

  Ieder jaar organiseert de SugarKidsClub kampen voor kinderen en jongeren met diabetes (6-16 jaar). Op kamp met de SugarKids betekent vooral: heel veel lol hebben. Maar ongemerkt leert je kind een heleboel. Door de spelletjes die we spelen. En door de gesprekken met elkaar.

  Even niet het enige kind met diabetes

  Tijdens een kamp is je kind even niet de enige met diabetes. Je kind ziet dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen en hoe zij met hun diabetes omgaan. Dat is heel leerzaam. Een aantal dagen samen met andere kinderen met diabetes, leidt vaak tot meer zelfstandigheid. Maar ook tot nieuwe inzichten en vriendschappen voor het leven!

  Mireille had geen diabetes en was ineens de uitzondering! Want wij hadden het allemaal wel. Dat was best wel grappig.

  Tamar (7)

  Aanbod van diabeteskampen

  We hebben een breed aanbod van SugarKids kampen. Van een griezelkamp in de herfstvakantie tot supertoffe sport- en spelkampen in de bossen en ponykampen op de manege in De Glind. Voor iedereen zit er wel wat leuks bij! We organiseren deze kampen samen met Ycamps. Neem het kamp mee in je vakantieplannen. Bekijk het volledige aanbod van de SugarKidsClub-kampen en meld je kind aan.

  Willen broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes zonder diabetes mee? Dat kan, maar een plek is dan niet gegarandeerd. Kinderen en jongeren met diabetes staan tijdens de SugarKidsClub kampen namelijk écht op nummer 1.

  Begeleiding: je kind is in goede handen

  Tijdens een kamp leren kinderen zelf nadenken over keuzes rondom het regelen van hun diabetes. Ze krijgen daarbij hulp van een team van ervaringsdeskundigen, een (kinder)diabetesverpleegkundige en een (kinder)arts. Sommige vrijwilligers zijn zelf als kind mee geweest op kamp. Ze zijn nu vrijwilliger geworden om andere kinderen ook een onvergetelijke week te bezorgen. Veel van hen hebben dus zelf ook diabetes! Vrijwilligers van de SugarKidsClub hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overlegd.

  Dit mag je van ons verwachten aan medische begeleiding bij activiteiten (pdf)

  Vergoeding

  Tot voor kort werd deelname aan onze kinderkampen standaard vergoed door de zorgverzekeraar. Helaas hebben veel zorgverzekeraars deze vergoeding (deels) geschrapt. Hierdoor bestaat de kans dat sommige kinderen om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan een diabeteskamp.

  Als vereniging voor iedereen met diabetes gunnen we ieder kind met diabetes een kamp. Even niet het gevoel hebben dat ‘anders’ te zijn. En op een positieve manier leren omgaan met hun diabetes. Daar hebben ze op latere leeftijd veel profijt van. In onze gesprekken met zorgverzekeraars is de vergoeding van deze kampen dan ook zeker een van de agendapunten.

  Wist je dat…

  Uit een Amerikaanse studie blijkt dat deelname aan een diabeteskamp ervoor zorgt dat kinderen lekkerder in hun vel zitten en meer leren over diabetes. Ook heeft het een positief effect op de diabeteszelfzorg. Kinderen leren hun diabetes zelf beter managen. Lees hier alle uitkomsten van het onderzoek van de American Diabetes Association (Engelstalig).

  Steun ons met een regelmatige gift

  Jong en oud met diabetes steunen? Help met een regelmatige gift. Met jouw hulp komen we op voor alle mensen met diabetes.

  Dochter bij vader op schoot. Vader leest voor.

  Familiedagen

  Als ouder komt er veel op je af als je kind diabetes heeft. Tijdens de bezoeken aan het ziekenhuis is de tijd vaak kort. Het lukt dan niet om alles te bespreken en te vragen aan het medische team. Daarom organiseren we bij Diabetesvereniging Nederland familiedagen. Op een familiedag kun je vragen stellen aan een kinderdiabetesverpleegkundige, kinderdiabetesarts en diëtist. Verder is er natuurlijk ook de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

  Vrijwilligers van de SugarKidsClub zijn er deze dagen bij om de kinderen te begeleiden. Zij organiseren leuke activiteiten op het terrein. Ook is er een grote speeltuin waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. We lunchen met z’n allen en sluiten de dag af met een gezellige borrel met lekkere hapjes en drankjes. De familiedagen vind je in de agenda. Daar kun je je ook aanmelden.

  Moeder Diana van zoon Jip (9)

  “Ik heb er zo veel aan gehad om met twee andere moeders te praten over Jips hypo’s na het sporten! Zij vertelden mij uit ervaring hun aanpak. Daar had ik meer aan dan de theorie van de diabetesverpleegkundige.”

  Heb je vragen?

  Heb je een vraag over de kampen of een andere SugarKidsClub-activiteit? Of wil je vrijwilliger worden? Stuur een mailtje naar sugarkids@dvn.nl.

  Om vrijwilliger te worden moet je minimaal 18 jaar zijn.

  Filmpje: zo wordt insuline gemaakt

  Op YouTube staan filmpjes over allerlei onderwerpen. Zoals deze over insuline(therapie). Zodat jij weet hoe, waar en waarvan insuline wordt gemaakt. Leuk toch?

  Downloads

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid