Word lid en maak het verschil
Word lid
Voorlichting door vrijwilligers

Voorlichting door vrijwilligers

De vrijwilligers van Diabetesvereniging Nederland geven voorlichting over diabetes. Er zijn namelijk veel mensen die niet goed weten wat diabetes is. Daar willen wij verandering in brengen. Ook organiseren vrijwilligers bijeenkomsten voor mensen met diabetes die meer willen leren over hun aandoening.

  De vrijwilligers van Diabetesvereniging Nederland geven voorlichting over diabetes. Zij worden hierin getraind door Diabetesvereniging Nederland. Er zijn namelijk veel mensen die niet goed weten wat diabetes is. Daar willen wij verandering in brengen. Ook organiseren vrijwilligers bijeenkomsten voor mensen met diabetes die meer willen leren over hun aandoening.

  Voorlichting over diabetes op jouw bijeenkomst?

  Organiseer jij binnenkort een bijeenkomst? Bijvoorbeeld op je school of je vereniging? Wil je dat een vrijwilliger tijdens deze bijeenkomst meer vertelt over diabetes?

  Vrouw met diabetes type 1 zoekt informatie op laptop

  Voorlichting tijdens Meet Ups

  Na afloop van een landelijk webinar organiseren onze vrijwilligers Meet Ups in verschillende steden. Daar ontmoet je mensen met diabetes bij jou in de buurt en wissel je ervaringen uit. Ook kun je vragen stellen aan experts zoals zorgverleners. Zo leer je meer over het onderwerp van de webinar. Je gaat naar huis met informatie die nuttig is voor jouw persoonlijke situatie. De Meet Ups zijn boeiende, leerzame en gezellige bijeenkomsten die je niet wilt missen. Kijk hier voor Meet Ups bij jou in de buurt.

  Voorlichting tijdens diabetescafés

  In ons diabetescafé ben je welkom om over diverse onderwerpen te praten die te maken hebben met diabetes. Onder leiding van onze getrainde vrijwilligers worden vragen beantwoord en ervaringen uitgewisseld. Vaak zijn er ook zorgverleners aanwezig. Het diabetescafé is gezellig en ontspannen. Dé ideale manier om je kennis over diabetes te vergroten! Vind een diabetescafé bij jou in de buurt.

  Vrijwilligers ‘prikken’ bloedglucosewaarden

  Op voorlichtingsbijeenkomsten zijn ook vaak vrijwilligers van Diabetesvereniging Nederland aanwezig om bloedglucosewaarden te meten met een vingerprik. Wil je een van onze vrijwilligers op jouw bijeenkomst bloedglucosewaarden laten prikken? Neem contact met ons op.

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid