Word lid en maak het verschil
Word lid
PGO

PGO

Bij diabetes heb je te maken met verschillende zorgverleners. Al deze zorgverleners slaan zorggegevens over jou op. In de toekomst staat al deze informatie op één plek in jouw eigen Persoonlijke Gezondheids Omgeving.

Lees meer

Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid

Wat is een PGO?

Een PGO is een Persoonlijke Gezondheids Omgeving waar alle zorggegevens van alle zorgverleners bij elkaar worden opgeslagen. Bij diabetes heb je te maken met verschillende zorgverleners. Al deze zorgverleners slaan zorggegevens over jou op. In allemaal verschillende datasystemen waar je niet bij kunt. In de toekomst staat al deze informatie op één plek in jouw eigen Persoonlijke Gezondheids Omgeving, jouw PGO.

De voordelen van een PGO

  • Je hoeft niet meer te zoeken naar jouw gezondheidsgegevens.
  • Alles staat overzichtelijk bij elkaar op één online plek.
  • Je deelt zelf je gegevens met zorgverleners, zoals de huisarts.
  • Jij bepaalt wat er gebeurt.
  • Niemand kan zomaar bij jouw gegevens.

Kan ik al aan de slag?

PGO’s zijn nog in ontwikkeling. Maar er is al een aantal PGO’s waarmee je aan de slag kunt. Elke PGO ziet er anders uit. En in elke PGO kun je weer andere gegevens bijhouden. Kies er dus eentje met functies die jij belangrijk vindt. Een groeiende groep huisartsen, ggz-instellingen, ziekenhuizen en zelfstandige klinieken kan al veilig verbinden met PGO’s. Komende zomer kan 96% van alle huisartsen dit. Patiënten kunnen deze huisartsen opzoeken in hun omgeving, verbinding maken en hun gegevens bekijken.

Kijk hier hoe een PGO werkt

Ben je nieuwsgierig naar de persoonlijke gezondheidsomgeving? Hier kun je oefenen met niet-bestaande gegevens van een niet-bestaande persoon, zonder een account aan te maken. Je leert hoe je kunt inloggen, oefent met het ophalen van medische gegevens en het zelf toevoegen van medicijnen. Dit is een voorbeeld van hoe het eruit kan zien. Het gebruiken van de Voorbeeld-PGO is niet echt. Je maakt niet een echt account aan en er worden geen echte gegevens opgehaald. Kijk hier hoe een PGO-omgeving werkt.