Word lid en maak het verschil
Word lid
Onderzoek

Onderzoek

Door onderzoek weten we steeds meer over diabetes. Wil je deelnemen aan een onderzoek of zoek je juist deelnemers of onze steun voor je onderzoek?

  Door onderzoek weten we steeds meer over diabetes. Wil je deelnemen aan een onderzoek of zoek je juist deelnemers of onze steun voor je onderzoek? Bekijk hieronder hoe en waar je een oproep voor een onderzoek kunt plaatsen of een steunverzoek kunt aanvragen. Lees meer over onderzoek op diabetes.nl

  Meedoen aan onderzoek

  Help jij het missende puzzelstukje te vinden? Of ben jij het missende puzzelstukje? Je kunt onderzoekers helpen door mee te doen aan onderzoek.

  Puzzel puzzelstukje van grijze stukjes met 1 erboven op liggend rood puzzelstukje

  Oproep plaatsen voor onderzoek

  We plaatsen alleen oproepen voor deelname aan onderzoeken als een medisch-ethische commissie (METC), het Diabetes Fonds of onze eigen experts ze hebben goedgekeurd. Neem hiervoor contact op met Astrid de Kooter: 033 – 434 19 68. Wil je een oproep plaatsen voor een onderzoek dat niet voldoet aan de voorwaarden hierboven? Stuur je verzoek dan naar diabetes.nl.

  Meedoen aan een diabetes onderzoek

  Onderzoekers zijn regelmatig op zoek naar mensen die willen meedoen aan onderzoek naar diabetes. Soms vragen ze je een enquête in te vullen, soms gaat het om een lichamelijk onderzoek. Bekijk de oproepen op Doe mee aan onderzoeken.

  Lezen over onderzoek op diabetes.nl

  Op diabetes.nl lees je veel over wetenschappelijk onderzoek. Over wat wetenschappelijk onderzoek is, hoe het wordt uitgevoerd en wie er aan meedoen.

  Steunverzoek subsidieaanvraag

  Onderzoekers die een subsidieaanvraag doen voor hun onderzoek, moeten steeds vaker een steunbetuiging vragen van de patiëntenorganisatie. Steunverzoeken voor subsidieaanvragen of verzoeken tot medewerking aan een onderzoek nemen wij in behandeling als ze voldoen aan deze voorwaarden.

  Download Diabetes in 2025

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid