Word lid en maak het verschil
Word lid
Informatie voor zorgprofessionals

Informatie voor zorgprofessionals

Elke dag horen 150 mensen dat ze diabetes hebben. Er komt nogal wat op deze mensen af. Ze moeten in korte tijd van alles weten en van alles doen. En dat valt niet altijd mee.

  Elke dag horen 150 mensen dat ze diabetes hebben. Er komt nogal wat op deze mensen af. Ze moeten in korte tijd van alles weten en van alles doen. En dat valt niet altijd mee. Andere mensen hebben al jaren diabetes, maar lopen tegen problemen aan. De gezondheid gaat achteruit. Er zijn problemen op het werk of ze moeten over op een andere behandeling. Mensen met diabetes kunnen daar erg onzeker van worden.

  Jij bent de eerste hulplijn

  De meeste en zeker de eerste vragen komen altijd bij de zorgverlener. En mensen die net de diagnose krijgen, hebben ontelbare vragen. Veel vragen die makkelijk zijn te beantwoorden. Maar er zijn ook vragen die misschien niet bij iedereen hetzelfde zijn. En ook niet altijd even makkelijk te beantwoorden. Wat zijn alternatieve behandelingen? Welke hulpmiddelen kan ik gebruiken? Waar vind ik uitgebreidere informatie over mijn type diabetes? Zijn er cursussen die ik kan doen? Wordt er onderzoek gedaan naar behandelingen voor mijn diabetes? Kan ik nu nog wel een huis kopen? Of mijn rijbewijs halen?

  Wat biedt Diabetesvereniging Nederland mij?

  Diabetesvereniging Nederland helpt je om je zorg af te stemmen op de ervaringen, behoeften en vragen van mensen met diabetes. Dat kan op allerlei manieren:

  Maak gebruik van ervaringsdeskundigheid
  en bevorder ‘Samen beslissen’ in de diabeteszorg

  Handig downloads

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid