Word lid en maak het verschil
Word lid
School en studie

School en studie

Kinderen en jongeren met diabetes kunnen naar school. Meestal ook zonder aanpassingen. De school moet wel weten dat het kind diabetes heeft. School kan dan ook ondersteunen bij de diabetes.

Lees meer

Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid

Kinderen en jongeren met diabetes kunnen naar school. Meestal ook zonder aanpassingen. De school moet wel weten dat het kind diabetes heeft. School kan dan ook ondersteunen bij de diabetes. Soms kunnen leraren ook zorgen voor bijvoorbeeld extra tijd bij een toets.

Met diabetes naar school

Kinderen met diabetes mogen niet geweigerd worden door een school. Dat ligt vast in de wet. De meeste scholen zullen er ook geen enkel probleem van maken. Het is belangrijk om samen af te spreken hoe school omgaat met het kind. Vaak is het verstandig om de afspraken op papier te zetten. Bekijk ook Voor leerkrachten en begeleiders.

Met diabetes naar de kinderopvang

Ook op de kinderopvang mag een kind met diabetes niet geweigerd worden. Als ouder wil je wel een kinderopvang waar je je kind met een gerust hart achterlaat. Overleg dus goed met elkaar wat er van de kinderopvang maar ook van de ouders verwacht wordt.

Vertellen over diabetes?

De meeste kinderen in de klas hebben waarschijnlijk geen idee wat diabetes is. Soms is het voor je kind fijn om erover te vertellen. Dat kan door de leraar iets te laten vertellen. Of door de ouders en kinderen informatie mee te geven. Soms helpt het ook om het kind zelf iets te laten vertellen over diabetes.