Word lid en maak het verschil
Word lid
Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger bij Diabetesvereniging Nederland kun je écht iets voor een ander betekenen. Met jouw ervaring, kennis en passie ondersteun en help je andere mensen met diabetes. En je kunt helpen diabeteszorg landelijk en regionaal onder de aandacht te brengen.

  Als vrijwilliger bij Diabetesvereniging Nederland kun je écht iets voor een ander betekenen. Met jouw ervaring, kennis en passie ondersteun en help je andere mensen met diabetes. En je kunt met vrijwilligerswerk helpen diabeteszorg landelijk en regionaal onder de aandacht te brengen. Bij Diabetesvereniging Nederland zijn we ontzettend blij met jouw hulp. Zonder onze vrijwilligers zijn wij namelijk nergens. Kom jij ons team van vrijwilligers versterken? Bekijk onze vacatures!

  Wat doen we?

  Diabetesvereniging Nederland maakt zich sterk voor alle mensen met diabetes in Nederland. Voluit leven met diabetes, daar gaan we voor! Dat doen we op veel verschillende manieren. Met onze activiteiten bieden we mensen met diabetes de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en van elkaar te leren. En we maken ons hard om diabeteszorg hoger op de agenda te zetten bij zorgverleners, overheid en (diabetes)organisaties. Als vrijwilliger heb je hierin een essentiële rol. Lees meer over wat we doen.

  Welke vrijwilligerswerk is er?

  Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor vrijwilligers binnen Diabetesvereniging Nederland. We zien graag dat onze vrijwilligers plezier hebben in wat ze doen. Ons uitgangspunt is dan ook dat vrijwilligerswerk leuk en passend moet zijn. Daarom kun je als vrijwilliger één of meerdere rollen kiezen die bij jou passen, als er vacatures zijn.

  Welke vrijwilligersfuncties zijn er?

  De vrijwilligersfuncties die we binnen Diabetesvereniging Nederland hebben, zijn:

  CoachGedurende 3 maanden begeleid je samen met een duo-coach een groepje van 6-8 deelnemers van de online cursus Leven met Diabetes Type 2. Via een mix van theorie, praktische opdrachten en contact met de coaches en ander deelnemers, gaan de cursisten aan de slag met hun leefstijl.
  VoorlichterJe geeft regelmatig voorlichting over diabetes en het werk van Diabetesvereniging Nederland aan bedrijven en verenigingen.
  Adviseur zorgkwaliteitJe bent actief betrokken bij projecten en activiteiten die bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van de diabeteszorg in de regio.
  GespreksleiderJe leidt tafelgesprekken in ons diabetescafé. Tijdens deze gesprekken wisselen deelnemers ervaringen uit over een bepaald thema.
  ActiviteitencoördinatorJe bedenkt en organiseert, samen met andere vrijwilligers, een wisselend aanbod activiteiten in jouw regio. Dat kan een beweegactiviteit, een kookworkshop, een diabetescafé of iets anders zijn.
  Vrijwilliger SugarKidsClubJe ondersteunt de activiteiten die we met de SugarKidsClub organiseren, zoals onze vakantiekampen en familiedagen.
  PrikconsulentJe meet bloedglucosewaarden met een vingerprik tijdens informatiebijeenkomsten van Diabetesvereniging Nederland.

  “Mijn vader was bestuurslid en op mijn 18e nam ik het stokje van hem over. Ik hoop dit nog lang te doen, want Diabetesvereniging Nederland is een stuk van mijn leven.”

  Piet (78) is al 71 jaar lid en actief bij de vereniging.

  Trainingen en cursussen voor vrijwilligers

  We vinden het belangrijk dat al onze vrijwilligers met vertrouwen en een goed gevoel hun werk kunnen doen. Daar dragen wij ons steentje aan bij door middel van scholing. Als je vrijwilliger bij ons wordt, bieden we je de opleiding ‘Diabetes in vogelvlucht’ aan. Je doet dan basiskennis op over alle typen diabetes, het leven met diabetes en de visie en werkwijze van Diabetesvereniging Nederland. Daarnaast krijg je nog aanvullende trainingen/cursussen, afhankelijk van wat je als vrijwilliger gaat doen. Zo hopen we dat je nog meer plezier haalt uit je vrijwilligerswerk!

  “Oh wow, jij hebt ook diabetes!”, zeggen kinderen vaak als ze zien dat ik ook een sensor en een pomp draag.”

  Claudia Goedknegt (37 jaar, vrijwilliger bij SugarKidsClub)

  Vrijwilligerswerk per regio

  Onze vrijwilligersactiviteiten in Nederland zijn verdeeld over 21 regio’s:
  Friesland – Groningen – Drenthe – Oude en Nieuwe Land – Midden-Nederland – Oost-Nederland – Veluwe en IJsselstreek – Gelre – Noord-Holland noord – Noord-Holland midden – Amsterdam, Haarlem e.o. – Groene Hart – Utrecht, Zeist e.o. – Haaglanden – Rotterdam – Zuid-Holland zuid – West-Brabant en Tholen – Midden- en Noordoost-Brabant – Peel en Kempen – Limburg – Delta

  Je kunt zowel regionaal als landelijk actief zijn.

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid