Word lid en maak het verschil
Word lid
Wat we doen

Wat we doen

Diabetesvereniging Nederland is een vereniging voor en door mensen met diabetes. Samen zetten we ons in voor iedereen met diabetes. Lees wat wij voor jou doen.

  Diabetesvereniging Nederland is een vereniging voor en door mensen met diabetes. Samen zetten we ons in voor iedereen met diabetes. Lees wat wij voor jou doen.

  Samen zoeken naar de beste oplossing

  Elke dag spreken we mensen met diabetes via onze ledenservice. Of we hebben contact via e-mail. We luisteren naar hun wensen, zorgen en problemen. En hier gaan we mee aan de slag. We hebben hiervoor veel contacten met of bij:

  • Zorgverleners
  • Onderzoekers
  • Verzekeraars
  • Andere diabetesorganisaties
  • Maatschappelijke organisaties
  • Politieke organisaties

  Vragen of problemen leggen we aan hen voor. Samen proberen we de beste oplossing te vinden voor mensen met diabetes. Maar soms ook voor jou als individu.

  Help mee

  Goede zorg is belangrijk bij diabetes. Wij zetten ons in voor brede vergoeding en beschikbaarheid van goede zorg en hulpmiddelen. Dat kunnen we niet zonder jou.

  vrouw leest voor aan dochter

  Inzet voor vergoedingen

  Diabetesvereniging Nederland zet zich ook in voor de belangen van mensen met diabetes als het gaat om vergoedingen. Zo zijn we betrokken (geweest) bij de discussie over:

  We houden ontwikkelingen op het gebied van vergoedingen goed in de gaten en ondernemen actie als dat nodig is.

  Kennis delen

  Hoe meer je weet over je diabetes, hoe beter je ermee om kunt gaan. Daarom organiseren we regelmatig cursussen, trainingen en webinars. Je kunt hier gratis of met korting (als je lid bent) aan deelnemen. Kijk eens in de agenda, om te zien of er binnenkort een interessante scholing of webinar gepland staat.

  Bezoek onze webinars

  Experts vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van diabetes. Iedere keer komt een ander onderwerp aan bod. Meld je aan voor onze webinars en houd je kennis up to date.

  Samenwerkingen

  We vinden het belangrijk om voor zoveel mogelijk mensen met diabetes toegankelijk te zijn. Daarom werken we samen met andere partijen in verschillende initiatieven.

  Patiëntenfederatie

  Patiëntenfederatie Nederland is een landelijke organisatie die 200 patiëntenorganisaties vertegenwoordigt. De meeste organisaties vertegenwoordigen mensen met een bepaalde ziekte of aandoening. Diabetesvereniging Nederland is actief lid van deze organisatie. Patiëntenfederatie Nederland maakt zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Wij geven patiënten een stem: in de spreekkamer, in de politiek, bij de zorgverzekeraar en in het nieuws.

  Nederlandse Diabetes Federatie

  De Nederlandse Diabetes Federatie is de overkoepelende organisatie in het diabetesveld. De Nederlandse Diabetes Federatie maakt zich sterk voor persoonsgerichte diabeteszorg en -preventie, die van hoge kwaliteit is (én blijft) en toegankelijk is voor iedereen. Diabetesvereniging Nederland is een van de 30 leden die elkaar voortdurend de vraag voorleggen: hoe kan het beter? Andere leden zijn onder meer de Nederlandse Internisten Vereniging, Diabetes Fonds, Diabetes Huisartsen Advies Groep en de Nederlandse vereniging van Diëtisten. Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Diabetes Federatie.

  Diabetes.nl

  Diabetes.nl is ontwikkeld om mensen met diabetes en hun naasten zo goed mogelijk de weg te wijzen in de wereld van diabetes. En deze website geeft handvatten om in het dagelijks leven om te gaan met diabetes. Op diabetes.nl vind je betrouwbare informatie, activiteiten en ervaringen samen op één plek. Dit doen we samen met het Diabetes Fondsde Bas van de Goor FoundationStichting DON en Stichting JDRF Nederland.

  2diabeat

  Diabetesvereniging Nederland is een van de initiatiefnemers van 2diabeat. 2diabeat zet zich in om de opmars van diabetes type 2 te stoppen. Het bijzondere van 2diabeat is dat dit gebeurt vanuit een dorp of wijk. Lokaal dus. Met ondersteuning vanuit 2diabeat worden lokale teams gevormd van inwoners, huisartsen, fysiotherapeuten, sport- en wijkverenigingen, kerk, gemeente en allerlei andere deelnemers. De activiteiten die deze teams organiseren zijn vooral bedoeld voor:
  • Mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2
  • Mensen met prediabetes (een voorstadium van diabetes)
  • Mensen met een ‘omkeerbare’ diabetes type 2
  Meer informatie over dit initiatief vind je op de website van 2diabeat.

  Magazine Diabc

  6x per jaar geven we het magazine Diabc uit. Hiermee willen we je inspireren en het echte leven met diabetes laten zien. Hoe je situatie ook is. Lees herkenbare verhalen van anderen met diabetes, rake columns van onze columnisten, recepten, tips en betrouwbaar nieuws over diabetes(onderzoek). Als lid van Diabetesvereniging Nederland krijg je de Diabc gratis op je mat.

  Benieuwd naar ons blad? Vraag een gratis proefexemplaar aan.

  Verzekeringen

  Diabetesvereniging Nederland biedt korting op je zorgverzekering. Bij 3 verschillende verzekeraars bieden wij een collectief waarbij je korting krijgt. En je steunt je ons als je een van deze verzekeringen afsluit. Daarnaast bieden we een insulinepompverzekering aan. Handig, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

  Heb je diabetes-gerelateerde vraag over je verzekering? Die kun je ook stellen aan Diabetesvereniging Nederland. Wij doen ons best om je zo goed mogelijk te helpen.

  Voluit leven met diabetes

  Voor mensen met diabetes type 2 hebben we een speciale website ontwikkeld: Voluit leven met diabetes. Op deze website vind je inspiratie om te leven op een manier zoals jij dat wil. Een website vol met inspiratie, tips en verhalen van andere mensen met diabetes type 2. En niet te vergeten: heerlijke recepten. Wil je graag meer bewegen? Op deze website vind je ook gratis e-books met de mooiste wandelingen en fietsroutes.

  Winkel

  Bestel al je diabeteshulpmiddel gemakkelijk online op DVN winkel. Bij DVN winkel:

  • Krijg je kwalitatief goede hulpmiddelen
  • Heb je een ruime keuze in hulpmiddelen
  • Worden je hulpmiddelen direct vergoed door je zorgverzekering. DVN winkel heeft met alle zorgverzekeraars een contract.

  Ben je lid van Diabetesvereniging Nederland? Dan krijg je ook nog eens korting op je bestelling. Bovendien spaar je bij elke bestelling punten. Deze punten kun je op het Puntenplein inleveren voor mooie producten of korting.

  Lees meer

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid