Word lid en maak het verschil
Word lid
Passende zorgverzekering met voordelen

Passende zorgverzekering met voordelen

Sluit je je zorgverzekering af via Diabetesvereniging Nederland dan ontvang je korting op de premie van van drie zorgverzekeraars. Dit zijn Zilveren Kruis, OHRA en VGZ. Ook bieden zij allerlei voordelen voor verzekerden via Diabetesvereniging Nederland. 

Passende zorgverzekering met voordelen

  Sluit je je zorgverzekering af via Diabetesvereniging Nederland dan ontvang je korting op de premie van van drie zorgverzekeraars. Dit zijn Zilveren Kruis, OHRA en VGZ. Ook bieden zij allerlei voordelen voor verzekerden via Diabetesvereniging Nederland. 

  Welke zorgverzekering kies ik?

  Een zorgverzekering is persoonsafhankelijk. Verdiep je goed in de eigen situatie bij de keuze van de beste zorgverzekeraar voor je diabetes- en andere zorg. Als lid van Diabetesvereniging Nederland kun je een collectieve zorgverzekering afsluiten bij OHRA, VGZ en Zilveren Kruis. Sluit je bij een van deze zorgverzekeraars je verzekering af, dan ontvang je een korting op een aanvullend pakket en vele andere voordelen.

  Naar de collectieve verzekering van VGZ

  Naar de collectieve verzekering van Zilveren Kruis

  Naar de collectieve verzekering van OHRA

  Hulp of advies

  Elk jaar van 12 november t/m 31 december kun je overstappen van zorgverzekering of je huidige polis wijzigen. Een korte tijd voor een relatief ingewikkelde keuze. Zeker als je diabetes hebt. Zie Vraag en antwoord bij overstappen of het wijzigen van je zorgverzekering.

  Dit zijn de vergoedingen voor 2024

  Download hier Vergoedingen collectieve verzekeringen Diabetesvereniging Nederland

  Overstappen naar collectief

  Ben je lid van ons en heb je al een zorgverzekering bij OHRA, VGZ of Zilveren Kruis? Dan kun je ook overstappen. Je korting en voordelen gelden vanaf de volgende maand.

  Hoe krijg ik mijn lidmaatschap (gedeeltelijk) vergoed?

  Als jouw verzekeraar het lidmaatschap voor een deel of helemaal vergoedt, dan moet je de factuur indienen bij de zorgverzekeraar. Meestal kan dat via het declaratie systeem van de verzekeraar. Heb je de factuur niet meer? Dan kun je een bewijs van lidmaatschap opvragen bij de Ledenservice. Er zijn meerdere verzekeraars die het lidmaatschap van Diabetesvereniging Nederland helemaal of voor een deel vergoeden, je vindt een overzicht hiervan bij Independer.

  Verdient Diabetesvereniging Nederland aan de collectieve zorgverzekeringen?

  Diabetesvereniging Nederland is een vereniging, dat betekent dat winst maken niet ons doel is. Wel krijgen we voor sommige samenwerkingen een vergoeding. Diabetesvereniging Nederland heeft met OHRA en Zilveren Kruis de afspraak gemaakt dat wij (via onze adviseur Willis Towers Watson) een vergoeding ontvangen. Deze vergoeding gebruiken we voor onze inzet voor goede zorg voor de mensen met diabetes in Nederland. Van VGZ ontvangen we ook een vergoeding. Die gebruiken we voor het verbeteren van zorg samen met VGZ.

  Meld je nu al aan voor het webinar ‘Overstappen voor 2025’

  Op dinsdag 3 december 2024 helpen we je in het webinar ‘Overstappen van zorgverzekering voor 2025’ met je keuze. Je kunt je nu al aanmelden. Dit kan uiteraard vrijblijvend, ruim voor het webinar ontvang je meer informatie en de aanvangstijd.

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid