Word lid en maak het verschil
Word lid
Zilveren Kruis

Zilveren Kruis

Zilveren Kruis en Diabetesvereniging Nederland (DVN) werken actief samen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes. Zilveren Kruis vertelt hieronder zelf over de voordelen van hun collectieve verzekering. Voordelen bij Zilveren Kruis Als je als...

  Zilveren Kruis en Diabetesvereniging Nederland (DVN) werken actief samen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes. Zilveren Kruis vertelt hieronder zelf over de voordelen van hun collectieve verzekering.

  Voordelen bij Zilveren Kruis

  Als je als lid van DVN collectief verzekerd bent bij Zilveren Kruis, dan profiteer je van diverse voordelen.

  Medisch advies, waar je ook bent

  Als je je niet lekker voelt, bijvoorbeeld tijdens een reis in het buitenland, en je wilt graag overleggen met een medisch expert dan kan dat via de app Zilveren Kruis Wijzer. Je krijgt antwoord van medisch experts, waar je ook bent. Bijvoorbeeld over de zorg in het buitenland, corona of tips voor als je erop uit gaat. 

  Gezonder leven is geen wedstrijd

  De TotaalCheck helpt je ontdekken wat meetelt voor jouw gezondheid. Iedereen is anders en heeft andere dingen nodig om zich goed en gezond te voelen. Weet je wat dat voor jou is? Kom erachter met de TotaalCheck. De check geeft inzicht in jouw totaalplaatje als het gaat om voeding, beweging, ontspanning, slaap, omgeving en relaties.

  Actify, de vitaliteitscoach van Zilveren Kruis

  Blijf mentaal en fysiek fit met de vitaliteitscoach Actify en ontvang uitdagende challenges om fysiek en metaal fit te blijven, oefeningen in en om het huis, je focus verbeteren en grip krijgen op emoties. 

  Waarover wil jij in gesprek?

  Op Samen van Zilveren Kruis kun je vragen stellen en ervaringen delen. Heel eenvoudig! Kies de categorie die het beste past bij wat jou bezighoudt en begin een gesprek. Of kijk eerst eens rond om te zien wat anderen zeggen. Je kunt hier onder andere topics vinden over corona, geldzaken, ziekte en behandeling en hulp bij een gezondere leefstijl.

  Snelle uitbetaling via de app

  Maak je gebruik van ‘Mijn Zilveren Kruis’ of de Zilveren Kruis-app, dan wordt de vergoeding binnen drie werkdagen uitbetaald.

  Financieel fit

  Wil je grip hebben op je betalingen? Bij Zilveren Kruis weet je precies wat er komt, wanneer en waarom. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Met Betaalgemak van Zilveren Kruis heb je zelf de regie in handen. 

  Opnieuw record aantal wachtdagen verkort

  Ziek zijn vindt niemand leuk. Als je dan ook nog eens lang moet wachten op een behandeling, kan dat erg vervelend zijn. De afdeling zorgbemiddeling van Zilveren Kruis helpt verzekerden om deze wachttijden waar mogelijk te verkorten. “En met succes. In 2022 hebben onze zorgcoaches voor 14.500 Zilveren Kruis verzekerden de wachttijd met gemiddeld 50 dagen kunnen verkorten.

  Meer weten?

  Bel Zilveren Kruis op 071-751 00 52 of kijk op de website. Het collectiviteitsnummer is 207074873.

  Overstappen naar collectief

  Een goede zorgverzekering is belangrijk. Zilveren Kruis biedt een collectieve verzekering met de volgende voordelen:

  • Altijd welkom, geen medische selectie voor aanvullende verzekering of tandverzekering (behalve Tand*** en Tand****)
  • 5% korting op de aanvullende verzekeringen
  • Uw vergoeding wordt binnen 3 werkdagen uitbetaald
  • In Mijn Zilveren Kruis regelt u al uw zorgzaken online
  • Vergoeding diabetes hulpmiddelen
  • (Gedeeltelijke) vergoeding van cursussen van DVN
  • Een patiënten-, basis- of een vervolgeducatiecursus (vanaf aanvullend 2 sterren tot maximaal €115 per cursus per kalenderjaar) wordt vergoed voor mensen met diabetes type 2 (georganiseerd door DVN of door een thuiszorginstelling).
  • Ben je tussen de 18 en 29 jaar oud, dan zijn voor jou de premies van aanvullende verzekeringen anders. Kijk in de Premietabel.

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid