Word lid en maak het verschil
Word lid
Online cursus diabetes type 2

Online cursus diabetes type 2

Je leefstijl aanpassen en gemotiveerd blijven is niet altijd makkelijk. De online cursus Leven met diabetes type 2 geeft inzicht. Als je net de diagnose hebt gekregen én als je al langer met diabetes type 2 leeft. Je komt erachter wat voor jou werkt om voluit te kunnen leven met diabetes.

  Je leefstijl aanpassen en gemotiveerd blijven is niet altijd makkelijk. De online cursus Leven met diabetes type 2 geeft inzicht. Als je net de diagnose hebt gekregen én als je al langer met diabetes type 2 leeft. Je komt erachter wat voor jou werkt om voluit te kunnen leven met diabetes.

  Wat kun je verwachten van de cursus?

  Onder leiding van een coach die zelf ook diabetes heeft, kom je in kleine groepjes 5 keer online bij elkaar. Je krijgt informatie en wisselt ervaringen uit. Daarnaast ga je zelf aan de slag met de theorie. Je neemt die online in je eigen tempo door. Ook krijg je een werkboekje met opdrachten die je kunt maken. Die opdrachten hebben te maken met jouw persoonlijke situatie.

  Meld je aan voor deze cursus

  Wil je meer inzicht krijgen in je diabetes type 2 en wat voor jou werkt?

  Man in tuin met in achtergrond vrouw die heg snoeit

  Waarom deelnemen aan de cursus?

  Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  •    Wat is het effect van je leefstijl op je diabetes?
  •    Wat is gezonde voeding?
  •    Hoe zit het met koolhydraten?
  •    Hoe beweeg je op een makkelijke manier meer?
  •    Wat is de rol van hormonen?
  •    Hoe voorkom je complicaties?
  •    Welke medicijnen zijn er en hoe werken ze?
  •    Welke zorgverleners kunnen je helpen?

  De cursus is boeiend, interactief en praktisch. Je leert hoe je doelen moet stellen. Daarnaast maak jij je eigen plan. Zo kun je de kennis die je hebt opgedaan, meteen toepassen in je leven. Je kunt veel bereiken als je bepaalde gewoonten aanpast. Misschien heb je zelfs minder of geen medicatie meer nodig.

  Praktische informatie

  Vanaf het moment dat de cursus start, heb je toegang tot het platform van de online cursus. Een van de coaches neemt in de week daarvoor contact met je op voor een kennismaking.

  Omdat het een online cursus is, heb je een apparaat (bijvoorbeeld laptop of computer) nodig met camera en microfoon.

  “Het delen van ervaringen en het luisterend oor, daar heb ik veel aan gehad. De tips en ideeën van andere mensen met diabetes vond ik echt heel waardevol.” – Geert

  Wanneer start de cursus?

  De cursus start meerdere keren per jaar. De data voor de eerstvolgende bijeenkomsten vind je op de aanmeldpagina. Heb je interesse in de cursus, maar kun je niet op de genoemde data? Geef dat dan aan via dit formulier en ontvang als eerste de nieuwe cursusdata.

  Aanmelden

  Wil je weten hoe je de controle over je diabetes type 2 krijgt en houdt? Meld je dan nu meteen aan! De cursus kost €75,-. Leden van Diabetesvereniging Nederland betalen €25,-.

  De prijs is inclusief begeleiding, een digitaal werkboek en drie maanden toegang tot het online platform. Misschien kan je de kosten voor deze cursus vergoed krijgen bij je zorgverzekeraar via een aanvullende verzekering.

  Heb je nog vragen over deze online cursus? Stuur ons een mailtje.

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid