Word lid en maak het verschil
Word lid
Goed op weg met diabetes type 1

Goed op weg met diabetes type 1

Als je de diagnose diabetes type 1 krijgt (of je kind) komt er veel op je af. Je probeert je dagelijkse leven aan te passen op je nieuwe situatie. Maar het is een zoektocht. Wij helpen je verder met de snelcursus Goed op weg met diabetes type 1.

  Als je de diagnose diabetes type 1 krijgt (of je kind) komt er veel op je af. Misschien weet je nog weinig over diabetes. Je probeert je dagelijkse leven aan te passen op je nieuwe situatie. Maar het is een zoektocht.

  Na de diagnose diabetes

  Je bent misschien onzeker of je het wel goed genoeg doet. En je hebt veel vragen. Bijvoorbeeld over insuline toedienen of het meten van de bloedglucosewaarden. Wat moet je doen bij hoge of lage bloedglucosewaarden? Hoe zit het met voeding? En beweging? Hoe leven andere mensen met diabetes? Wij helpen je verder met de snelcursus Goed op weg met diabetes type 1.

  Meld je aan voor deze cursus

  Wil je meer weten over de basis van diabetes type 1? En leren van ervaringen van anderen? In de agenda vind je de eerstvolgende bijeenkomst. Online of op locatie.

  Jonge man en vrouw op de racefiets

  Wat kun je verwachten van deze cursus?

  In twee uur tijd leer jij de basis van leven met diabetes type 1.

  We bespreken onderwerpen als:

  • Wat is diabetes type 1?
  • Wat zijn de verschillende behandelmethodes?
  • Wat zijn hypo’s en hypers?
  • Hoe ga je om met voeding, koolhydraten en sport?
  • Welke impact heeft diabetes op het dagelijks leven?

  Daarnaast ontmoet je andere mensen met diabetes. En kun je leren van elkaars ervaringen. Want je bent zeker niet de enige met vragen over leven met diabetes type 1.

  Kennis, ondersteuning en een gevoel van verbondenheid – alles in slechts twee uur” – Mieke

  Aanmelden

  De snelcursus wordt zowel online als in Amersfoort gegeven. Kijk in de agenda voor de eerstkomende snelcursus en meld je aan.

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid