Word lid en maak het verschil
Word lid
Goed op weg met diabetes type 2

Goed op weg met diabetes type 2

Als je net de diagnose diabetes type 2 hebt gekregen komt er veel op je af. Waar moet je beginnen? Je dagelijkse leven aanpassen aan de diagnose kan een zoektocht zijn. Ook als je al langer diabetes type 2 hebt. Met de snelcursus Goed op weg met diabetes type 2 helpen we je verder.

  Als je net de diagnose diabetes type 2 hebt gekregen komt er veel op je af. Waar moet je beginnen? Je dagelijkse leven aanpassen aan de diagnose kan een zoektocht zijn. Ook als je al langer diabetes type 2 hebt.

  Na de diagnose diabetes

  Misschien voel je je onzeker over je diabetes type 2. En heb je veel vragen. Hoe zit het met voeding en beweging? Medicatie? Hypo’s en hypers? Hoe leven andere mensen met diabetes type 2? Wij helpen je verder met de snelcursus Goed op weg met diabetes type 2.

  Meld je aan voor deze cursus

  Wil je meer weten over diabetes type 2? En leren van ervaringen van anderen? In de agenda vind je de eerstvolgende bijeenkomst. Online of op locatie.

  Wat kun je verwachten van deze cursus?

  In twee uur tijd leer jij de basis van leven met diabetes type 2. We bespreken onderwerpen als:

  • Wat is diabetes type 2?
  • Wat zijn de oorzaken?
  • Welke behandelingen zijn mogelijk?
  • Wat zijn hypo’s en hypers?
  • Hoe ga je om met voeding en beweging?
  • Welke impact heeft diabetes op het dagelijks leven?

  Daarnaast ontmoet je andere mensen met diabetes. Zo leer je van elkaars ervaringen.

  Aanmelden

  De snelcursus wordt zowel online als in Amersfoort gegeven. Kijk in de agenda voor de eerstkomende snelcursus en meld je aan.

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid