Word lid en maak het verschil
Word lid
Op reis met een medische verklaring

Op reis met een medische verklaring

Het is verstandig om een medische verklaring mee te nemen als je met diabetes gaat reizen. Op de medische verklaring staat welke medicijnen en hulpmiddelen je gebruikt. Ook geeft de verklaring aan waarom je insuline, een bloedsuikermeter en...

  Het is verstandig om een medische verklaring mee te nemen als je met diabetes gaat reizen. Op de medische verklaring staat welke medicijnen en hulpmiddelen je gebruikt. Ook geeft de verklaring aan waarom je insuline, een bloedsuikermeter en glucosehoudend eten of drinken bij je moet hebben in het vliegtuig. Je kunt de medische verklaring hieronder downloaden.

  Download in verschillende talen

  Download gratis een medische verklaring in het Engels, Russisch, Duits, Frans, Spaans, Turks of Grieks. Vul de verklaring in die jij nodig hebt en laat deze ondertekenen door je (huis)arts.

  Europees medisch paspoort

  Een Europees medisch paspoort is geen noodzakelijk document. Het is een hulpmiddel dat in  ingewikkelde of vervelende medische situaties kan helpen in het gesprek met een hulpverlener in het buitenland. In het paspoort vermeld je gegevens, je ziekten, aandoeningen, de contactgegevens van je behandelaren en medicijngebruik.

  Je kunt een Europees medisch paspoort kopen bij Voluit Leven met diabetes en door je behandelaar laten invullen en ondertekenen.

  Welke regels gelden op mijn bestemming?

  Twijfel je of je een medische verklaring nodig hebt? Of wil je weten welke regels er gelden voor het land van jouw bestemming? Kijk dan op ‘medicijnen op reis‘ van het CAK.

  Ik had een verklaring in het Turks op zak. Niet nodig gehad, maar het voelde wel fijn.

  Geke, 45 jaar

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid