Word lid en maak het verschil
Word lid
JONG met diabetes

JONG met diabetes

Speciaal voor jonge mensen met diabetes type 1 is JONG met diabetes opgericht. Wij organiseren activiteiten voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar. Zo ontmoet je leeftijdgenoten die aan een half woord genoeg hebben.

  Speciaal voor jonge mensen met diabetes type 1 is JONG met diabetes opgericht. Wij organiseren activiteiten voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar. Zo ontmoet je leeftijdgenoten die aan een half woord genoeg hebben. Die snappen wat je meemaakt en waar je soms tegenaan loopt.

  Activiteiten voor jongeren met diabetes

  Ski-clinics bij SnowWorld, karten, webinars en borrels. Dit is een greep uit de activiteiten die wij organiseren. Leuk om aan deel te nemen, maar ook dé manier om ervaringen over je diabetes uit te wisselen.

  Doe mee aan een van onze activeiten

  Andere jongeren met diabetes ontmoeten? Bekijk in de agenda wat er georganiseerd wordt

  Man op racefiets leest glucosesensor uit met telefoon

  Informatie en tips over diabetes

  Wat heeft diabetes voor gevolgen voor mijn rijbewijs? Wat doet drugs met mijn bloedsuikerspiegel? Hoe moet het met mijn insuline als ik op reis ga? Zomaar wat vragen die je als jongere met diabetes kunt hebben. Internet staat vol met informatie over diabetes, maar welke informatie over leven met diabetes type 1 kun je vertrouwen? We beantwoorden graag de vragen die je niet zo snel aan je diabetesverpleegkundige of internist stelt.

  Praat mee over diabetes

  Praat mee en sluit je aan bij onze JONG met diabetes-Facebookgroep. 

  Wij kunnen je hulp gebruiken!

  Een groep jongeren helpt ons met het bedenken van leuke activiteiten om te organiseren. Wil je meedenken? Stuur een e-mail naar jong@dvn.nl.

  Lauriëtte (25 jaar) praat in haar blog openhartig over haar diabetes. “Natuurlijk is diabetes niet altijd leuk, maar door te schrijven over alle mogelijkheden hoop ik mensen positief te inspireren.”

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid