Word lid en maak het verschil
Word lid
Drentse Wandelingen: Erica Smalspoor
15 jun
2024

Drentse Wandelingen: Erica Smalspoor

Locatie:

Griendsveenpark, Berkenlaan 14a, 7887 ZZ Erica

Tijdstip:

10:30 - 12:00 uur

Kosten:

Gratis voor leden. Niet-leden en partners betalen € 3,00 p.p.

In 2024 organiseert het wandelteam van de regio Drenthe 11 wandelingen. Deze wandelingen vinden plaats in de Drentse steden en natuur. Samen met andere mensen met diabetes kun je genieten van deze mooie provincie. Ook worden ervaringen uitgewisseld over het leven met diabetes. Neem vooral je partner of bekende mee!

Waar gaan we wandelen?

Op 15 juni wandelen we in Erica Smal Spoor.

Meld je aan voor deze activiteit

Wandel je mee?

Benen van twee mensen die door het bos wandelen

Wandelen in Erica Smal Spoor

In 1850 werd door enkele Amsterdammers een maatschappij opgericht met als doel het ontginnen van  de veengebieden in het zuiden van de gemeente Emmen. Men kocht 2000 ha veengebied aan, later het “Amsterdamscheveld” genoemd. Er werden drie turfstrooiselfabrieken, een elektriciteitscentrale en werkplaatsen gebouwd. Daarom heen ontstond een nederzetting, in de volksmond “De Peel” genoemd, met woningen en een school.

Voor het vervoer van grondstof naar de turfstrooiselfabrieken werd een uitgebreid smalspoornet aangelegd. Op 30 maart 1983 vond de laatste rit op de Griendtsveen lijn plaats. De activiteiten van de turfstrooisel fabrieken waren beëindigd. In 1984 werd zes hectare fabrieksterrein in erfpacht gegeven aan de Noord Nederlandse Museum Spoorbaan.

Meld je aan!

Meld je direct aan voor deze wandeling.

Met aanmelding via dit emailadres geef je Diabetesvereniging Nederland toestemming om jouw persoonlijke gegevens door de vereniging uitsluitend voor verenigings-gerelateerde activiteiten te laten gebruiken. Foto’s/filmpjes van leden, bezoekers en/of deelnemers aan activiteiten kunnen worden gepubliceerd in of op diverse media, tenzij je daartegen uitdrukkelijk en gemotiveerd bezwaar aantekent. Dit kan door een mail te schrijven.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid