Word lid en maak het verschil
Word lid
Webinar terugkijken: diabetes en de overgang

Webinar terugkijken: diabetes en de overgang

Locatie:

Online

Kosten:

Gratis

Terugkijken

Heb ik nu een hypo of is het een opvlieger? Waarom gaan mijn bloedglucosewaarden alle kanten op? Als je diabetes hebt en de overgang doormaakt, begrijpen wij dat dit een complexe periode kan zijn. Door hormonale veranderingen gebeurt er veel in je lichaam. Dit kan een grote uitdaging zijn en zorgen voor onzekerheid. In dit webinar ontvang je de nodige kennis over de uitdagende combinatie van de overgang en diabetes om je te helpen deze fase beter te begrijpen.

Wat kun je verwachten?

Internist dr. Sarah Siegelaar en overgangsconsulent Christel Rijnsburger zullen je alles vertellen over de effecten van hormonen tijdens de overgang op je diabetes. Zij gaan in op waardoor bloedglucosewaarde tijdens de overgang sterk kunnen wisselen en waardoor de insulinegevoeligheid kan veranderen. Ook andere overgangsklachten zoals gewichtstoename, vermoeidheid, stemmingswisselingen en andere psychologische effecten die invloed kunnen hebben op je diabetes komen aan bod. Dit webinar biedt waardevolle inzichten en tips voor als je diabetes hebt en in de overgang zit of daar alvast meer over wilt weten.

Waarom deelnemen?

  • Inzicht: leer wat er inmiddels allemaal bekend is over de complexe relatie tussen diabetes en de overgang.
  • Zelfzorg tips: ontvang concrete adviezen om de uitdagingen van diabetes tijdens de overgang aan te pakken.
  • Live Q&A: stel direct vragen tijdens het webinar via de chat.  

Meld je aan!

Op naar een beter begrip van deze fase. Schrijf je vandaag in om dit gratis webinar diabetes en de overgang terug te kijken.

Alvast veel plezier bij dit informatieve webinar.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid