Word lid en maak het verschil
Word lid
Webinar terugkijken: risico op hartfalen

Webinar terugkijken: risico op hartfalen

Locatie:

Online

Kosten:

Gratis

Terugkijken

Heb je diabetes type 1 of type 2, dan heb je meer kans op hart- en vaatziekten. Hoge bloedglucosewaarden, hoge bloeddruk en een hoog cholesterol zorgen ervoor dat bloedvaten snel verkalken. De bloedvaten versmallen, waardoor het bloed moeilijker stroomt. In dit webinar nemen een internist, een cardioloog en een leefstijlcoach je mee in dit onderwerp.

Wat kun je verwachten?

Dr. Remy Bemelmans, internist in het Ziekenhuis Gelderse Vallei, vertelt ons over diabetes (type 1 en type 2) en de verhoogde kans op hart- en vaataandoeningen. Ook gaat hij in op de vraag hoe dit risico te verkleinen.

Dr. Mieke van den Heuvel, cardioloog in het Medisch Spectrum Twente, neemt ons mee in de fases van hartfalen en behandelmogelijkheden. Ook gaat zij in op het gebruik van natrium-glucose-cotransporter 2-remmers (SGLT2). Een nieuwe klasse geneesmiddelen die momenteel worden gebruikt voor de behandeling van mensen met diabetes type 2 en voor mensen met hartfalen.

Tot slot neemt leefstijlcoach Ciska Gijsbers je mee in wat een gezonde leefstijl is voor mensen met diabetes en/of hartfalen.

Meld je aan!

Het webinar is gratis terug te kijken, maar meld je wel even aan. Je ontvangt dan bij aanmelding direct een link waarmee je het webinar kunt volgen op je smartphone, tablet en computer.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid