Word lid en maak het verschil
Word lid
Online cursus: leven met diabetes type 2
12 jun
2024

Online cursus: leven met diabetes type 2

Locatie:

Online

Kosten:

€25 (leden) of €75 (niet-leden)

Je leefstijl aanpassen en gemotiveerd blijven is niet altijd makkelijk. De online cursus Leven met diabetes type 2 geeft inzicht. Als je net de diagnose hebt gekregen én als je al langer met diabetes type 2 leeft. Je komt erachter wat voor jou werkt om voluit te kunnen leven met diabetes.

Wat kun je verwachten?

Onder leiding van een coach die zelf ook diabetes heeft, kom je in kleine groepjes 5 keer online bij elkaar. Je krijgt informatie en wisselt ervaringen uit. Daarnaast ga je zelf aan de slag met de theorie. Je neemt die online in je eigen tempo door. Ook krijg je een werkboekje met opdrachten die je kunt maken. Die opdrachten hebben te maken met jouw persoonlijke situatie.

Waarom deelnemen?

Tijdens de cursus komen onderwerpen aan bod als gezonde voeding, hoe het zit met koolhydraten, de rol van hormonen, het voorkomen van complicaties en medicijnen. Je leert hoe je doelen moet stellen. Daarnaast maak jij je eigen plan. Zo kun je de kennis die je hebt opgedaan, meteen toepassen in je leven. Je kunt veel bereiken als je bepaalde gewoonten aanpast. Misschien heb je zelfs minder of geen medicatie meer nodig.

Meld je aan!

De cursus start meerdere keren per jaar. De eerstvolgende cursus start 12 juni. Meld je direct aan en ga aan de slag met je gezondheid.

Heb je interesse in de cursus, maar kun je niet op de genoemde data? Geef dat dan aan via dit formulier en ontvang als eerste de nieuwe cursusdata.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid