Word lid en maak het verschil
Word lid
Webinar: sporten met diabetes type 1
4 jul
2024

Webinar: sporten met diabetes type 1

Locatie:

Online

Tijdstip:

19:30 - 20:30

Kosten:

Gratis

Hoe combineer je sporten met je diabetes? Veel mensen hebben schommelingen in bloedglucosewaarden bij het sporten. Waar moet je rekening mee houden? Wist je bijvoorbeeld dat je 4 tot 5 keer zo gevoelig kan worden voor insuline? Schrijf je in voor dit webinar voor tips en inzichten om lekker te kunnen sporten.

Wat kun je verwachten?

Waarom is sporten zo goed voor je, zeker als je diabetes hebt? Sporten maakt je lichaam gevoeliger voor insuline, tijdens én na het sporten. Je voelt je fitter en het vermindert de kans op complicaties. Maar je kun ook hypo’s en hypers voorkomen.

Tijdens dit webinar van Diabetesvereniging Nederland en Bas van de Goor Foundation geven Jasper Iking en Roos Guijt je belangrijke basisinformatie en tips over sporten en diabetes type 1. Jasper werkt bij de Bas van de Goor Foundation en heeft diabetes type 1. Hij voetbalt en doet aan hardlopen. Roos is diabetesverpleegkundige in opleiding, heeft ook zelf diabetes type 1 en sport graag. Ze heeft meerdere malen verschillende hardloopafstanden gelopen, duikt in het zwembad of wandelt.

Iedereen is welkom, je hoeft (nog) helemaal geen fanatieke sporter te zijn!

Waarom deelnemen? 

  • Inzicht: leer wat verschillende soorten sporten met je lichaam doen, welke invloed dit heeft op je bloedglucosewaarden en hoe je actief kunt sporten met diabetes.
  • Verrijk je kennis: over de positieve impact van bewegen op je (mentale) gezondheid en je diabetes.
  • Live Q&A: stel je vragen direct tijdens het webinar via de chat. 

Of stuur je vragen in via dit formulier.  

Meld je nu aan!

Schrijf je vandaag nog in en kom meer te weten over hoe je kunt gaan sporten met diabetes en waar je rekening mee kunt houden.

Als je staat ingeschreven kun je het webinar live, maar ook later terugkijken. Alvast veel plezier bij dit informatieve en activerende webinar.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid