Word lid en maak het verschil
Word lid
Natuurwandeling: biowalk Zandmotor (Den Haag)
9 jun
2024

Natuurwandeling: biowalk Zandmotor (Den Haag)

Locatie:

Beachclub Otrobanda Strandslag1, Kijkduin

Tijdstip:

10:00 - 12:00 uur

Kosten:

Gratis voor leden. Niet-leden en partners betalen € 3,00 p.p.

In 2024 organiseert het vrijwilligersteam in de regio Haaglanden 10 wandelingen in de groene omgeving van Den Haag. Het zijn altijd wandelingen onder leiding van een natuurgids van IVN. De wandelingen zijn ongeveer 5 km lang en duren circa 1,5 uur.

Waar gaan we wandelen?

Op zondag 9 juni organiseren we de vijfde wandeling van 2024 op de Zandmotor tussen Kijduin en Ter Heijde. De Zandmotor is een uniek wad-achtig gebied dat twee keer per etmaal bij vloed onder water staat.

We starten in Strandpaviljoen Otrobanda waar we vooraf – voor wie wil – een bloedglucosetest uitvoeren. Aan het eind van de wandeling zullen we weer een bloedglucosetest uitvoeren, zodat je kunt zien wat het effect van bewegen op je bloedglucosespiegel is.

Diabetesvereniging Nederland biedt je aan eind van de wandeling in Strandpaviljoen Otrobanda een kop koffie of thee aan. Daarnaast organiseren we een gezamenlijke lunch. De kosten voor de lunch zijn nog niet bekend. Na de lunch wordt een korte presentatie gegeven over een diabetesgerelateerd onderwerp.

Meld je aan voor deze activiteit

Wandel je mee?

Benen van twee mensen die door het bos wandelen

Wandeling Zandmotor

Het zand op de Zandmotor heeft zich sinds de aanleg geleidelijk noord- en zuidwaarts verspreid onder invloed van wind, golven en stroming. Hierdoor is het gebied steeds meer gaan lijken op de dynamische kustnatuur zoals we die kennen van de Waddeneilanden. Diverse planten, vogels en andere dieren hebben zich in het nieuwe, aantrekkelijke kustlandschap genesteld. Het gebied heeft ook grote recreatieve waarde voor natuurliefhebbers en actieve sporters. De Zandmotor biedt voor zowel mens als dier een plek van rust en ruimte.

Deze wandeling is niet geschikt voor rollators.

Meld je aan!

Meld je direct aan voor deze wandeling (verplicht).

Je kunt parkeren op de Machiel Vrijenhoeklaan in Den Haag.

Met aanmelding via dit emailadres geef je Diabetesvereniging Nederland toestemming om jouw persoonlijke gegevens door de vereniging uitsluitend voor verenigings-gerelateerde activiteiten te laten gebruiken. Foto’s/filmpjes van leden, bezoekers en/of deelnemers aan activiteiten kunnen worden gepubliceerd in of op diverse media, tenzij je daartegen uitdrukkelijk en gemotiveerd bezwaar aantekent. Dit kan door een mail te schrijven.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid