Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee
za 16 dec 10:30

Drentse Wandelingen Amen - Kerstspecial

In 2023 organiseert het wandelteam van de regio Drenthe weer 10 wandelingen. Deze wandelingen vinden plaats in de Drentse steden en natuur. Samen met andere mensen met diabetes kun je allereerst genieten van het mooie dat Drenthe te bieden heeft, maar vaak worden ook ervaringen uitgewisseld over het leven met diabetes. Neem ook vooral je partner of bekende mee.

Locatie:
cafe De Amer, Amen 20, 9446 PC Amen
Tijdstip:
10:30 - 12:00 uur
Regio:
Drenthe
Kosten:
gratis voor leden, niet-leden en partners betalen EUR 3,00 p.p.

Op 16 december organiseert diabetesvereniging regio Drenthe een kerstspecial wandeling in Amen.

Een wandeling met een verhaal en onderweg wat lekkers. We komen helemaal in de kerstsfeer.

De wandeling heet De Acht van Amen.

Wandelroute De Acht van Amen in de Drentsche Aa is een route, van 5 km, door bos en beemd, bestaande uit 2 lussen van elk ongeveer drie kwartier tot een uur. Het dorp Amen is het centrum van de route en daarnaast begin en einde. Amen is een esdorp in gemeente Aa en Hunzen. In de dertiende eeuw werd de buurschap Amen een boermarke, samen met Ekehaar had Amen omstreeks 1300 vijf waardelen. In Amen wonen (in 2021) circa 95 mensen.

Deze wandelroute van Staatsbosbeheer is mede aangelegd door de Stichting Hendrik van Boeijenoord te Assen. De route is in alle jaargetijden de moeite waard, qua landschap en qua kleuren van bloemen, bladeren en bessen. Stevige schoenen en als het geregend heeft laarzen zijn handig! Neem een verrekijker mee om de vele vogels ‘dichterbij te halen’.

De paden zijn onverhard.

Amen ligt in het midden van de provincie Drenthe. Wandel mee en kom ook in de kerstsfeer.

 

Inschrijven is verplicht via de mail.

Na afloop drinken we nog een kop koffie of thee en kunnen we nog even napraten. De koffie of thee wordt aangeboden door Diabetesvereniging Nederland.

Met aanmelding via dit emailadres geef je Diabetesvereniging Nederland toestemming om jouw persoonlijke gegevens door de vereniging uitsluitend voor verenigings-gerelateerde activiteiten te laten gebruiken. Foto’s/filmpjes van leden, bezoekers en/of deelnemers aan activiteiten kunnen worden gepubliceerd in of op diverse media, tenzij je daartegen uitdrukkelijk en gemotiveerd bezwaar aantekent. Dit kan door een mail te schrijven.

Terug naar het overzicht