Word lid en maak het verschil
Word lid
Online cursus ‘Leven met diabetes type 2’ van Diabetesvereniging Nederland
22 okt
2024

Online cursus ‘Leven met diabetes type 2’ van Diabetesvereniging Nederland

Locatie:

Online

Tijdstip:

19.30 - 21.30 uur

Kosten:

Voor de 5 avonden begeleiding en het gehele online programma betaalt u €75,-. Leden van DVN betalen €25,-.

Heb je diabetes type 2 en heb je het gevoel alsof je gezondheid niet meewerkt? Of kan je wel wat meer energie gebruiken? Pak de controle over jouw gezondheid terug. Leer in 7 stappen voluit leven met je diabetes type 2.

Deze online cursus van Diabetesvereniging Nederland helpt je om inzicht te krijgen in je diabetes en erachter te komen wat voor jou werkt. De regie van je diabetes ligt bij jou. Je kan veel bereiken als je bepaalde gewoonten aanpast. Misschien heb je zelfs minder of geen medicatie meer nodig.

Meld je direct aan voor de cursus. Deze volledige cursus bedraagt €75,-. Leden van DVN betalen €25,-. Vul je postcode in bij het afrekenen, je korting wordt direct verrekend.

Pak de controle over jouw gezondheid terug

Leer in 7 stappen voluit leven met je diabetes type 2.

Waarom deze online cursus?

Je leefstijl aanpassen en vervolgens de motivatie vasthouden is niet altijd makkelijk. Daarom biedt Diabetesvereniging Nederland jou de online cursus Leven met diabetes type 2 aan. De cursus helpt je om inzicht te krijgen in je diabetes en wat voor jou werkt. Tijdens de online cursus gaan we onder andere in op het stellen van doelen en het maken van je eigen plan. Zo heb je alle tools in huis om de regie te bewaren over jouw leven met diabetes. Boeiend, interactief en praktisch!

Hoe en wat?

De online cursus bestaat uit een mix tussen theorie, praktische opdrachten, contact met twee coaches en online bijeenkomsten met andere deelnemers:

 • Je wordt begeleid door een coach die zelf ook diabetes heeft.
 • Je wordt onderdeel van een klein groepje mensen met diabetes type 2. Je komt vijf keer online bij elkaar onder begeleiding van een coach. Dit contact met anderen is heel waardevol en leerzaam.
 • Tussendoor ga je online op je eigen tempo aan de slag met het doornemen van de theorie, op een toegankelijke en interactieve manier.
 • Je ontvangt daarnaast een digitaal werkboek met opdrachten rond je eigen situatie.

Zo duik je in 3 maanden in alles wat je moet weten over je diabetes, zodat je zelf aan het roer van je leven met diabetes staat.

Volgende cursus op dinsdagavond 19.30 – 21.30 uur
De eerste bijeenkomst: 22 oktober
De tweede bijeenkomst: 5 november
De derde bijeenkomst: 19 november
Vierde bijeenkomst: 3 december
Terugkombijeenkomst: 4 februari 2025

Heb je interesse in de cursus maar kun je niet op bovenstaande data? Geef dat dan aan via dit interesseformulier en ontvang als eerste de nieuwe cursusdata.

Praktische zaken

 • De cursus start meerdere keren per jaar. Je krijgt vanaf dan toegang tot het e-learning platform. Een van je coaches neemt in die week contact met je op voor een kennismaking.
 • Deze volledige cursus bedraagt €75,-. Leden van DVN betalen €25,-. Nog geen lid? Sluit je ook aan bij Diabetesvereniging Nederland.
 • De prijs is inclusief begeleiding, een digitaal werkboek en drie maanden toegang tot het online platform.
 • Vanwege het interactieve karakter van de cursus heb je een apparaat (bijvoorbeeld laptop of computer) nodig met camera en microfoon.
 • Mogelijk kan je de kosten voor deze cursus vergoed krijgen bij je zorgverzekeraar via een aanvullende verzekering.

Ervaring van een cursist

“Door de cursus weet ik mij beter voorbereid op wat ik kan bespreken met de huisarts en met de praktijkondersteunster. Ik weet wat medicijnen doen en waarom ik ze heb. Door de cursus voel ik mij minder onzeker, omdat ik heb gemerkt dat anderen met dezelfde vragen zitten. Ik ben nog regelmatiger gaan bewegen. Door de cursus beseft mijn vrouw ook beter wat het is dat ik diabetes heb. Omdat ik meer feiten en vragen heb geleerd. Ook maak ik vaker overzichten van wat ik eet. Hoop dit in de toekomst vol te houden.” – Oege

“De tips en ideeën van andere mensen met diabetes… Dát vind ik echt heel waardevol” – Geert

Inhoud van de online cursus

Deze onderwerpen komen in ieder geval voorbij in de online cursus:

 • Wat is het effect van je leefstijl op je diabetes?
 • Wat is gezonde voeding?
 • Hoe zit het met koolhydraten?
 • Hoe beweeg je op een makkelijke manier meer?
 • Wat is de rol van hormonen?
 • Hoe voorkom je complicaties?
 • Welke medicijnen zijn er en hoe werken ze?
 • Welke zorgverleners kunnen je helpen?

Heb je nog vragen over deze online cursus? Stuur een mailtje naar diabetesschool@dvn.nl

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid