Word lid en maak het verschil
Word lid
Webinar: slagaderverkalking bij chronische ziekten
27 jun
2024

Webinar: slagaderverkalking bij chronische ziekten

Locatie:

Online

Tijdstip:

19:30-20:45

Kosten:

Gratis

Gezonde bloedvaten zijn belangrijk voor mensen met diabetes, nierproblemen en hart- en vaataandoeningen. Door de jaren heen gaan je bloedvaten achteruit. De bloedvaten worden dikker en stijver. Dit heet slagaderverkalking, een verkalking van de bloedvaten. In medische termen atherosclerose. Dit webinar wordt georganiseerd door Diabetesvereniging Nederland, Nierpatiënten Vereniging Nederland en Harteraad.

Wat kun je verwachten? 

Prof. dr. Niels Riksen, specialist vasculaire geneeskunde, en dr. Marije Baas, internist-nefroloog, leggen uit wat slagaderverkalking is. Waarom komt dit vaker voor bij mensen met nierproblemen, hart- en vaataandoeningen en/of diabetes? Wat zijn de gevolgen van slagaderverkalking voor mensen met deze chronische aandoeningen? Welke behandelingen bestaan er en wat kun je zelf preventief doen om het proces te vertragen? Kortom een zeer informatief webinar voor mensen en hun naasten met één van deze chronische aandoeningen.

Waarom deelnemen? 

  • Uitgebreid inzicht over wat aderverkalking is. 
  • Informatie over wat je (zelf) kunt doen om het proces van aderverkalking te vertragen.
  • Tijdens het webinar kan je via een chat vragen stellen.

Je kunt al je vragen vooraf insturen via dit formulier.

Meld je nu aan!

Mis je kans niet om je kennis over slagaderverkalking te vergroten. Schrijf je direct in.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid