Word lid en maak het verschil
Word lid
Zaterdagochtendwandeling Fryslân
3 aug
2024

Zaterdagochtendwandeling Fryslân

Locatie:

Parkeerplaats camping “De Kleine Wielen”, Groene Ster 14, 8926 XE Leeuwarden

Tijdstip:

10:30 - 11.30 uur

Kosten:

gratis

Vanaf de parkeerplaats van camping De Kleine Wielen gaan we een mooie wandeling maken, vlak langs de camping. Alle paden zijn verhard.

Camping “De Kleine Wielen” is geopend in 1970. Het recreatieterrein rond de camping is in
de jaren 1960 aangelegd en is inmiddels meer dan 1000 hectare groot. Het bestaat, naast wat beschermd laagveen, grotendeels uit kunstmatige waterplassen, met rondom zonneweiden, strand en groenvoorziening. Het terrein wordt doorkruist met wandel- en fietspaden. Aanvankelijk was het gebied gelegen in de gemeente Tytsjerksteradiel, maar  is in 1984 bij de gemeente Leeuwarden gevoegd. De aanleg is  gesubsidieerd, door zowel de gemeente Leeuwarden, de provincie Fryslân, de Rijksoverheid en door de Europese Unie (toen nog EEG).

Na afloop wordt er een bakje koffie of thee aangeboden door de Diabetesvereniging Nederland. En natuurlijk kunt u gebruik maken van de lunchkaart (dat is dan wèl voor eigen rekening). Locatie daarvan is het restaurant van Camping “De Kleine Wielen”, vlakbij de parkeerplaats.

Graag opgeven vóór 27 juli 2024 bij Marjan Moed

Meld je aan voor deze activiteit

Wandel je mee?

Benen van twee mensen die door het bos wandelen
Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid