Word lid en maak het verschil
Word lid

25 november 2021

Vraag en antwoord bij overstappen of het wijzigen van je zorgverzekering

Elk jaar van 12 november t/m 31 december kun je overstappen van zorgverzekering of je huidige polis wijzigen. Een korte tijd voor een relatief ingewikkelde keuze. Zeker als je diabetes hebt. Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft de belangrijkste vragen en antwoorden voor je op een rij gezet.

Moet ik overstappen van zorgverzekering?

Nee zeker niet, als je tevreden bent met je zorgverzekeraar dan hoeft dat niet. Maar het is altijd verstandig om je polis voor 2022 goed te checken. Zorgverzekeraars voeren er soms wijzigingen in door die voor jou nadelig uitwerken.

Daarnaast kan je situatie veranderd zijn in het afgelopen jaar. Misschien verwacht je meer fysiotherapie af  te nemen? Of zijn er andere ziektekosten bijgekomen afgelopen jaar die je -beter- wilt verzekeren? Bekijk dus goed je huidige situatie en of je huidige verzekering daar nog goed bij past.

Waar helpt jullie ‘Vraag en Antwoord’ bij?

We hebben op ‘Vraag en antwoord bij overstappen of het wijzigen van je zorgverzekering’ de meest gestelde vragen gebundeld op een overzichtspagina. Mis je een belangrijke vraag, neem dan contact op met de Ledenservice van DVN.

Ik heb geen vragen over mijn zorgverzekering

We adviseren je om toch alle vragen te bekijken. Er is vaak meer aanbod of er zijn meer opties waarvan je je niet bewust bent. Ook is het goed om te weten hoe je om kunt gaan met het preferentiebeleid, aanvullende verzekeringen, welke polissen er zijn, het acceptiebeleid etc.

Leden van DVN profiteren van de collectieve verzekering

Als lid van DVN profiteer je van de collectieve DVN-zorgverzekeringen van OHRA, VGZ en Zilveren Kruis. Sluit je bij een van deze zorgverzekeraars je verzekering af, dan ontvang je een korting op je premie en vele andere voordelen, zoals extra app-toegang en gratis health-programma’s.

6 december: lunchwebinar over verzekeringen

Kijk op maandag 6 december naar ons lunchwebinar om goed geïnformeerd je eigen keuze te kunnen maken.

Meer lezen:

Vraag en antwoord zorgverzekering
Collectieve DVN-zorgverzekeringen
Verzekeren met diabetes

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid