Word lid en maak het verschil
Word lid

1 november 2020

Markt voor hulpmiddelen volop in ontwikkeling

De markt voor hulpmiddelen voor insulinegebruikers is volop in beweging. Ties Obers (DVN) is enthousiast. ‘Er komen mooie dingen aan’, zegt hij in Diabc, het ledenmagazine dat vorige week verscheen.

“Het mooiste zou zijn”, zegt Ties Obers, beleidsmedewerker belangenbehartiging bij Diabetesvereniging Nederland, “dat er een Closed Loop Systeem is voor insulinegebruik. Dat is als het ware een kunstmatige alvleesklier. Het werkt met een sensor en een pomp, die met elkaar communiceren en uitrekenen hoeveel insuline (en eventueel glucagon) nodig is. Zij doen al het werk.”

Hybrid Loop in opkomst

Zo ver is het nog niet, maar de ontwikkeling van diabeteshulpmiddelen gaat hard. “Hybrid Loop Systems zijn in opkomst. Daarbij zijn sensor en insulinepomp aan elkaar gekoppeld en kunnen hoge en lage waardes worden gecorrigeerd. Je moet wel zelf invoeren hoeveel je eet, dat je gaat sporten en ga zo maar door.”

Vergoeding beperkt

Er kunnen nog zoveel goede hulpmiddelen te verkrijgen zijn, de vergoeding in Nederland is beperkt. Ties Obers: “DVN vindt dat iedereen die insulineafhankelijk is een sensor moet kunnen gebruiken. Het verbetert je kwaliteit van leven maar ook je gezondheid. Daar zetten we ons voor in.”

Lees verder

Benieuwd wat er nu op de markt is? Bekijk het overzicht hybrid closed loop systemensensoren en insulinepompen.

Lees meer over wat DVN doet op het gebied van innovaties.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid