Word lid en maak het verschil
Word lid

10 februari 2021

Drie vragen over de ALV-verkiezingen

DVN organiseert in april 2021 verkiezingen voor de Algemene Leden Vergadering (ALV). Drie vragen aan de huidige voorzitter Johan Slof (56): ‘Als lid kun je meebepalen welke kant DVN opgaat.’

1. Waarom werd je zelf lid van de ALV?

“In november 1972 kreeg ik als jongen van 8 jaar de diagnose diabetes type 1. Snel daarna werden mijn ouders lid van DVN én actief in regio Leeuwarden. Ik ben dus met DVN opgegroeid. Later werd ik vrijwilliger en bestuurder van de afdeling in Amsterdam. Daarna rolde ik de ALV in. Door mijn kennis, inzicht en ervaring te delen, zet ik mij in voor een onderwerp waar ik dagelijks mee te maken heb.”

2. Wat doet de ALV?

“Als ALV werken we samen met het bestuur, directie en medewerkers aan een goede, toekomstbestendige vereniging. We kijken en denken mee met de plannen die er liggen, zoals het meerjarenplan en het financiële plan. Hoe kunnen we de vereniging draaiende houden? Wat willen we bereiken voor mensen met diabetes? Denk aan de vergoeding van Flash Glucose Monitoring waar DVN hard voor gevochten heeft, of het werken aan betere diabeteszorg. Ook houden we als ALV vinger aan de pols in de regio. Wat leeft er in het land en hoe kunnen we daar als vereniging op aansluiten?”

3. Wat zeg je tegen iemand die eraan denkt zich verkiesbaar te stellen?

“Het mooie is dat je kunt meebepalen welke kant DVN opgaat. De leeftijden binnen de ALV lopen uiteen – van dertigers tot zestigers – net als de achtergronden. Je kunt sturing geven aan wat je zelf belangrijk vindt, waar je waarde aan hecht. Of je interesse nu ligt bij organisatorische of financiële onderwerpen. Zo vullen we elkaar aan.”

Kandidaten voor de ALV gezocht!

Wil je ook een actieve rol spelen om ‘voluit leven met diabetes’ echt mogelijk te maken? De Algemene Leden Vergadering (ALV) is een unieke kans om samen met andere mensen met diabetes de koers van Diabetesvereniging Nederland (DVN) te bepalen en toezicht te houden op de uitvoering van de plannen.

Van 19 t/m 30 april 2021 zijn er ALV-verkiezingen. Hoe kiest DVN, welke bijdrage verwachten we en hoe meld je je aan? Lees alles over de ALV-verkiezingen

‘Je voorziet het bestuur en de directie van ideeën’

Lees het verhaal van huidig ALV-lid Jaap over zijn vrijwilligerswerk.

‘Ik kan hier mijn ambitie kwijt’

Lees het verhaal van huidig ALV-lid Annemarie over haar vrijwilligerswerk.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid