Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

5 vragen aan ALV-lid Jaap Schrover

Tot 19 februari kunnen leden van DVN zich kandidaat stellen voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) van DVN. Jaap Schrover (29) is sinds 2017 ALV-lid. “Als ervaringsdeskundige kun je in de ALV het bestuur en de directie van DVN van ideeën voorzien en inhoudelijk meedenken.”

1. Wie ben je? 

“Ik ben Jaap, ik ben 29 jaar, getrouwd en woon in Tilburg. Ik heb Accountancy en Business Valuation aan verschillende universiteiten gestudeerd en ik werk nu als specialist op het gebied van bedrijfswaardering en fusies & overnames.”

2. Waarom ben je actief in de ALV? 

 “Sinds 2012 heb ik diabetes type 1. Ik was toen 21 jaar en had als student geen idee wat mij overkwam. Ik ben direct lid geworden van DVN om gebruik te kunnen maken van de voordelen van het lidmaatschap. In de jaren daarna ontstond bij mij de behoefte om me actief in te zetten voor DVN en in het bijzonder rond het thema “voluit leven met diabetes”. In 2017 werd ik daarom actief in de ALV. Als onderdeel van de ALV kan ik - ook passend bij mijn financiële achtergrond - vanuit een toezichthoudende functie bijdragen aan dit doel.”

3. Wat doe je precies? 

“Als onderdeel van de ALV, en sinds 2020 ook van de auditcommissie, ben ik betrokken bij het (financiële) toezicht op DVN. Vanuit de ALV kijken we kritisch mee naar de strategie en doelstellingen van het bestuur en directie. Het bestuur legt ook verantwoording af over het gevoerde beleid. Vanuit mijn rol in de auditcommissie spreek ik ook met de accountant van DVN en houd ik samen met de andere auditcommissieleden in het bijzonder toezicht op financieel gebied.”

4. Wat maakt het interessant?  

“De afwisseling tussen de inhoudelijke doelstellingen en de financiële verantwoording maakt het leuk. Ook is het leuk dat je als ALV-lid de kans hebt het bestuur en de directie van ideeën te voorzien en op thema’s mee te denken. Als je diabetes hebt, ben jij de ervaringsdeskundige en daardoor is de ALV-functie meer dan enkel een toezichthoudende rol.”

5. Hoe zou je anderen overhalen zich kandidaat te stellen voor de ALV? 

“Wil je meedenken met DVN om ervoor zorgen dat iedereen met diabetes echt voluit kan leven, meld je dan aan!” 

Kandidaten voor de ALV gezocht!

Wil je ook een actieve rol spelen om ‘voluit leven met diabetes’ echt mogelijk te maken? De Algemene Leden Vergadering (ALV) is een unieke kans om samen met andere mensen met diabetes de koers van Diabetesvereniging Nederland (DVN) te bepalen en toezicht te houden op de uitvoering van de plannen.

Van 19 t/m 30 april 2021 zijn er ALV-verkiezingen. Hoe kiest DVN, welke bijdrage verwachten we en hoe meld je je aan? Lees alles over de ALV-verkiezingen 

 

Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Help je anderen graag om voluit te leven met diabetes? Vind je het leuk om activiteiten te organiseren? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Bekijk hier wat je kunt doen

Diabetes? Wij zijn er voor jou!Diabetesvereniging Nederland is er voor en door mensen met diabetes.
Word nú lid en help mee!