Word lid en maak het verschil
Word lid
Vergoedt jouw zorgverzekering het lidmaatschap van Diabetesvereniging Nederland?

5 juli 2023

Vergoedt jouw zorgverzekering het lidmaatschap van Diabetesvereniging Nederland?

Er zijn zorgverzekeringen die een deel van het lidmaatschap van Diabetesvereniging Nederland vergoeden. Patiëntenfederatie Nederland heeft een overzicht gemaakt van de verzekeringen en de organisaties waar dit voor geldt.

Welke verzekeraars vergoeden het lidmaatschap?

Er zijn zorgverzekeringen die een deel van het lidmaatschap van patiëntenverenigingen zoals Diabetesvereniging Nederland vergoeden. Hiervoor moet je over het algemeen een aanvullend pakket bij de verzekeraar hebben. In het overzicht Vergoeding lidmaatschap patiëntenvereniging 2022 van Patiëntenfederatie Nederland vind je alle verzekeraars en pakketten die in 2022 een vergoeding gaven.

Diabetesvereniging Nederland heeft in de collectieve verzekeringen van VGZ en OHRA ook een vergoeding voor een deel van het lidmaatschap afgesproken. Hoe dit werkt lees je onderaan dit bericht.

Hoe krijg je de vergoeding?

Je betaalt eerst de volledige factuur aan Diabetesvereniging Nederland. Daarna dien je een declaratie in bij je verzekeraar voor het van hen terug te ontvangen bedrag. Je moet daarvoor vaak de digitale factuur uploaden naar de verzekeraar. Zij storten het bedrag waar je recht op hebt terug op je bankrekening. De meeste zorgverzekeraars werken voor het indienen van een declaratie met een App of een digitale zorgomgeving waar je toegang toe hebt met je DigiD.

Ik weet niet of mijn verzekeraar een vergoeding biedt

Kom je er niet uit of jouw verzekering een vergoeding biedt voor het lidmaatschap? Omdat deze bijvoorbeeld niet in het overzicht van Patiëntenfederatie Nederland staat? Of omdat je twijfelt of je via een collectief toch recht hebt op vergoeding? Betaal ook dan eerst de gehele factuur aan Diabetesvereniging Nederland. En dien daarna de declaratie in bij je verzekeraar. Je krijgt dan vanzelf antwoord over het wel/niet vergoeden van je verzekeraar.

Krijg ik ook een vergoeding over 2022?

Ook in 2022 werd door een aantal verzekeraars (een deel van) het lidmaatschap van een patiëntenvereniging vergoed. Nog niet gedeclareerd? Dat kan nu ook nog.

Ben je collectief verzekerd via Diabetesverzekering Nederland?

De collectieve DVN-verzekeringen van VGZ en OHRA vergoeden tot 25,- voor je lidmaatschap van Diabetesvereniging Nederland. Je betaalt eerst de volledige factuur voor je lidmaatschap. Daarna declareer je je factuur bij VGZ of OHRA. Je krijgt het te ontvangen bedrag dan op je bankrekening gestort.

Hoe declareer je bij de collectieve verzekering van VGZ?

VGZ heeft een handig filmpje gemaakt: Hoe krijg ik een lidmaatschapsvergoeding. Betaal eerst de volledig factuur aan Diabetesvereniging Nederland. Je krijgt door een declaratie in te dienen bij je verzekering, het vergoedingsbedrag terug. Declareren bij VGZ kan via de VGZ Zorg app met een upload van de PDF van de factuur. Een foto ervan maken mag ook. Gebruik je liever een computer of laptop?Dan kun je inloggen met je DigiD op Mijn VGZ. Het kan ook per post door het naar VGZ te verzenden. Dan duurt uitbetaling wel iets langer.

Hoe declareer je bij de collectieve verzekering van OHRA?

Betaal eerst de volledig factuur aan Diabetesvereniging Nederland. Je krijgt door een declaratie in te dienen bij je verzekering, het vergoedingsbedrag terug. Declareren bij OHRA kan via de OHRA App. Hier kun je een foto van de factuur uploaden. Liever de computer of de laptop? Dan kan dat via Mijn OHRA Zorgverzekering door in te loggen met je DigiD. Ook kan het bij OHRA met de post door een papieren declaratieformulier in te vullen en op te sturen.

Waarom lid worden van Diabetesvereniging Nederland?

Van Diabc, belangenbehartiging en allerlei ledenvoordelen tot aan steun, donateursschap of het solidariteitsprincipe, er worden allerlei redenen gegeven waarom mensen lid van ons zijn. Diabetesvereniging Nederland bereikt meer in de overleggen met overheden, verzekeraars, fabrikanten en allerlei andere organisaties omdat we de grootste patiëntenvereniging van Nederland zijn.

We zijn enorm dankbaar dat we dit met alle leden samen mogelijk maken. Dat tonen we door enorme inzet op collectieve en individuele belangenbehartiging, educatie en training, de best mogelijke diabeteszorg en de voortdurende lobby voor de toegang tot de meest optimale diabetestechnologie. En met de vele andere voordelen zoals de Diabc, DVN winkel en kortingen bij partners. Je leest alle voordelen op onze lidmaatschapspagina. Zelf een bijdrage leveren aan de vereniging? Kijk op DVN Help mee.

Meer lezen:

Vergoeding lidmaatschap patiëntenvereniging 2022
collectieve DVN-verzekeringen van VGZ en OHRA
Lid worden van DVN

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid