Word lid en maak het verschil
Word lid

23 februari 2021

Stap voor stap: preferentiebeleid kortwerkende insulines

Sinds 1 januari 2021 hanteren zorgverzekeraars een preferentiebeleid op kortwerkende insulines. Voor mensen met diabetes die insuline Aspart of Lispro gebruiken kan dit een overstap naar een andere insuline betekenen. We horen van veel mensen met diabetes dat ze tegen problemen aanlopen, daarom openden we vorige week een meldpunt. Ook maakten we een stappenplan zodat je kunt zien wat het beleid voor jou betekent.

Je kunt niet zomaar overgezet worden op de nieuwe insuline. DVN heeft ervoor gezorgd dat dit altijd gebeurt in overleg met je zorgverlener. Als een biosimilar bij jou niet goed werkt, kun je op basis van medische noodzaak altijd weer terug naar je eerdere merk insuline.

Open hier de PDF van het stappenplan

Tip: neem deze mee naar je apotheker.

Meldpunt: deel je ervaring

Helaas krijgen we via de Ledenservice en het meldpunt van de Diabetesvereniging Nederland nog steeds veel vragen en klachten binnen over het nieuwe preferentiebeleid kortwerkende insulines. Daarom stelden we bovenstaand stappenplan op en deden we een dringende oproep aan verzekeraars om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Blijf je ervaringen met het preferentiebeleid vooral melden via ons meldpunt. Wij als DVN blijven doorgaan met deze actie totdat alle problemen met het preferentiebeleid zijn opgelost. Want de problemen waar mensen met diabetes mee te maken krijgen door dit beleid zijn niet te verteren.

Heb jij problemen met het preferentiebeleid waar je met je zorgverzekeraar, apotheek of zorgverlener niet uitkomt? Neem dan contact op met onze Ledenservice

Meer lezen

Stappenplan veilige overstap naar biosimilar

Preferentiebeleid insulines per 1 januari 2021

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid