Word lid en maak het verschil
Word lid

12 juli 2021

Praat mee over gezondheid en veilig autorijden

Wij willen dat iedereen met diabetes -die veilig aan het verkeer kan deelnemen- zonder problemen een rijbewijs moet kunnen halen en verlengen. We overleggen regelmatig met het CBR en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en hebben de afgelopen jaren al veel bereikt. Het Ministerie vraagt nu burgers om hun mening rondom het keuringsbeleid. Help ons jullie helpen en vul uiterlijk 5 augustus a.s. het onderzoek in, zodat ook de inbreng van mensen met diabetes in de raadpleging duidelijk zichtbaar is.

Wat houdt deze raadpleging over de medische keuring rond je rijbewijs in?

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil graag onze mening over hoe de selectie van mensen voor de verplichte medische keuring zou moeten gaan. Hoe wordt bepaald wie gezond genoeg is om veilig te kunnen autorijden? Moeten automobilisten vanaf een bepaalde leeftijd een medische keuring krijgen? Moeten automobilisten wettelijk verplicht zijn om sommige medische situaties door te geven? Of de huisarts? Aan de hand van een aantal stellingen worden deze vragen aan je voorgelegd.

Staan er specifieke vragen over diabetes in?

Nee er wordt niet expliciet over diabetes gesproken. Wel over medische situaties. Het onderzoek geeft echter wel vrije ruimte waar toelichting en meningen gegeven kunnen worden. Hierin kun je dus diabetes wel expliciet benoemen en je mening over diabetes in combinatie met autorijden en de medische keuring geven.

Wat gebeurt er met de resultaten?

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geeft aan de ingevulde meningen te gebruiken om na te denken over verbeteringen in regels of wetten.

Hoe geef ik mijn mening door?

Via denkmeeoverkeuren.nl kun je t/m donderdag 5 augustus lezen hoe het stelsel medische rijgeschiktheid nu is ingericht en jouw ‘advies’ en mening geven over hoe het in jouw ogen zou moeten zijn. Het geeft je de kans om eigen ervaringen met het huidige stelsel kenbaar te maken.

Meer lezen over diabetes en autorijden:

Dossier diabetes en autorijden

Heb je vragen over diabetes en het rijbewijs? Bel onze ledenservice op 033 – 463 05 66 of neem contact op via het contactformulier

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid