Word lid en maak het verschil
Word lid

31 januari 2020

Officiële start onderhandelingsperiode Brexit

Vannacht verlaat het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie (EU). De Brexit is daarmee een feit. Vanaf dat moment start de overgangsfase die loopt tot en met 31 december 2020. Voor burgers en bedrijven verandert er in elk geval tot dat moment vrijwel niets. Dat geldt ook voor geneesmiddelen en hulpmiddelen voor diabetes.

Huidige regels blijven in 2020 gelden

Vanaf 1 februari 2019 is er is er sprake van een overgangsperiode. In die periode blijven alle EU-regels en wetten voor het VK gewoon gelden en starten de onderhandelingen over de details van de relatie na 31 december 2020 met het Verenigd Koninkrijk. Pas na deze onderhandelingen komt er meer duidelijkheid over de nieuwe relatie tussen de EU en het VK.

Geen gevolgen voor diabetesmiddelen

Als het gaat om de beschikbaarheid en kosten van geneesmiddelen en hulpmiddelen voor mensen met diabetes, hebben het ministerie van Volksgezondheid en Sport (VWS), fabrikanten en leveranciers al veel (voorbereidend) werk verzet. Op basis van inventarisaties zijn de nodige acties genomen en procedures aangepast. Voor mensen met diabetes verandert er op dit moment nog niks.

Mochten de onderhandelingen over de Brexit problemen opleveren en hierdoor bijvoorbeeld een situatie ontstaan die gevolgen heeft voor de import van diabetesmiddelen vanuit het VK, dan zitten de betrokken partijen er bovenop. Diabetesvereniging Nederland volgt dit natuurlijk op de voet.

Lees meer

Mogelijke gevolgen Brexit voor levering van medicatie en hulpmiddelen (DVN nieuwsbericht 28-10-209)

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid