diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

VGZ vergoedt FreeStyle Libre voor kinderen met diabetes

Goed nieuws voor alle kinderen die verzekerd zijn bij VGZ binnen de collectieve zorgverzekering van Diabetesvereniging Nederland (DVN): zij krijgen vanaf 1 april de FreeStyle Libre (FSL) vergoed. Het is al een ruime tijd wachten op vergoeding van Flash Glucose Monitoring zoals de FSL. In afwachting van het definitieve advies hierover van Zorginstituut Nederland, heeft VGZ zelf dit initiatief genomen.

VGZ vergoedt FreeStyle Libre voor kinderen met diabetes

Vanaf 1 april 2018 vergoedt zorgverzekering VGZ uit eigen middelen de FSL aan kinderen met diabetes (DM1 en DM2) van 4 tot 18 jaar, verzekerd bij VGZ binnen het DVN-collectief (9393) en zich vóór 31 jan 2018 hebben ingeschreven. Zij hebben als kwetsbare groep erg veel baat bij deze pijnloze manier om bloedglucosewaarden te meten.

Beter omgaan met diabetes

Laura van Hulst, innovatiemanager van VGZ: “We zijn blij dit te kunnen doen voor kinderen met diabetes. We hopen dat de kinderen en hun ouders op deze manier beter kunnen omgaan met diabetes. Ook vinden wij het belangrijk dat ze zo vroeg mogelijk goed ingesteld raken, om mogelijke complicaties op latere leeftijd te voorkomen. We zien dit initiatief als een mooie stap in onze samenwerking met DVN. In dit project wordt de FreeStyle Libre voor kinderen vergoed tot eind 2018. De opties om het vanaf januari 2019 te vergoeden worden uitgebreid onderzocht. Deze zijn ook sterk afhankelijk van de beslissingen voor vergoeding in de politiek.”

Wat vindt de Diabetesvereniging?

Diabetesvereniging Nederland is blij met het initiatief van VGZ. Directeur Olof King: “Het liefst wil je vandaag Flash Glucose Monitoring als hulpmiddel vergoed voor iedereen die meerdaags insuline gebruikt en via elke verzekeraar. Maar we zijn erg blij dat VGZ deze stap zet en hopen dat het Zorginstituut en meer verzekeraars inzien hoeveel baat mensen met diabetes kunnen hebben bij deze manier van bloedglucosewaarden meten.”

Meer informatie

Ben je verzekerd via het collectief van DVN en heb je vragen over deze vergoeding van de FSL? Neem contact op met je persoonlijk adviseur van VGZ voor zorg en verzekeringsvragen via 088 - 131 1234.

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen