diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Levering sensoren FreeStyle Libre vertraagd

Sensoren van de FreeStyle Libre worden met vertraging geleverd. Fabrikant Abbott heeft moeite om te voldoen aan de huidige vraag. Ons advies: houd rekening met een levertijd van 2 weken.

Levering sensoren FreeStyle Libre vertraagd

Nadat we telefonisch en online berichten kregen van mensen die klaagden over de levering, namen we contact op met Abbott. De toegenomen vraag naar sensoren van de FreeStyle Libre leidt tot vertraging in de leveringen. Abbott verzekerde ons dat je jouw bestelling gewoon krijgt. Maar het blijkt dat het tot 14 dagen kan duren tot de bestelling bezorgd wordt.

Op tijd

We hebben bij Abbott aangegeven dat we het niet acceptabel vinden dat ze hun klanten hierover niet informeren. Juist in de vakantieperiode wil je erop kunnen vertrouwen dat je op tijd je sensoren in huis hebt. We hebben met Abbott afgesproken dat ze ons op de hoogte houden over de afname van de leveringsproblemen.

Zorgen

De laatste tijd komen leveringsproblemen van diabeteshulpmiddelen veelvuldig voor. We hebben over onze zorgen een brief gestuurd aan Diagned, de organisatie van hulpmiddelenleveranciers. Daarin benadrukken we hoe belangrijk deze hulpmiddelen zijn als je diabetes hebt. Je wilt erop kunnen vertrouwen. Ook spreken we binnenkort in Den Haag weer met Tweede Kamerleden, met wie we onze zorgen over dit onderwerp gaan delen.

Meer weten

Weten hoe het staat met je bestelling? Neem contact op met de klantenservice van Abbott via 0800 - 022 8828.

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen