diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

FreeStyle Libre beter verkrijgbaar

Goed nieuws over de verkrijgbaarheid van de flash glucosemeter FreeStyle Libre (FSL). Gebruikers die maximaal 3 sensoren per 25 dagen geleverd kregen, kunnen weer op elk gewenst moment een sensor bestellen. Nieuwe klanten kunnen zich gewoon aanmelden in de FSL-webshop, zonder wachtlijst. Wie de FSL vergoed krijgt, kan vanaf vandaag ook in onze DVN winkel terecht.

FreeStyle Libre beter verkrijgbaar

Zonder beperkingen

Abbott heeft aan ons bevestigd dat de in 2018 opgelegde beperkingen van maximaal 3 sensoren van de FreeStyle Libre (FSL) voor hun bestaande klanten voorbij zijn. Gebruikers kunnen weer op elk moment het gewenste aantal sensoren bestellen.

Nieuwe gebruiker

Krijg je nog geen FSL vergoed, maar je wilt ‘m wel graag bestellen? Dan kun je je vanaf nu als nieuwe gebruiker rechtstreeks registreren op de FreeStyle Libre webshop. Er is geen wachtlijst meer.

Ben je een nieuwe gebruiker en kom je aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar? Dan kun je terecht bij een van de gecontracteerde leveranciers voor diabeteshulpmiddelen.

FSL ook beschikbaar via DVN winkel

Iedereen die in aanmerking komt voor vergoeding van de Freestyle Libre krijgt deze geleverd via een gecontracteerde leverancier voor diabeteshulpmiddelen. 

Ook DVN winkel levert de FSL. Je ontvangt de sensoren dan samen met je andere diabeteshulpmiddelen. Wel moet je vooraf de goedkeuring hebben van je behandelaar, voordat je de FreeStyle Libre kunt bestellen. Lees op DVN winkel hoe het werkt.

Vergoeding

Je komt in aanmerking voor vergoeding van de FSL als je:

  • diabetes type 1 hebt en tussen de vier en achttien jaar bent
  • een slecht ingestelde diabetes type 1 hebt en ondanks een goede zelfcontrole minimaal vier kwartalen een HbA1c boven de 64 mmol/mol (8%)
  • je als vrouw met diabetes type 1 en 2, meerdere keren per dag insuline gebruikt en een zwangerschapswens hebt of zwanger bent

Krijg je de FSL vergoed en bestel je deze bij een gecontracteerde leverancier van diabeteshulpmiddelen? Dan declareert je leverancier de gemaakte kosten voor de sensoren en reader rechtstreeks aan je zorgverzekeraar.

DVN werkt nog aan bredere vergoeding voor flash glucosemonitoring. Lees het laatste nieuws hierover.

Toch ontevreden over je levering?

Heb je klachten over de levering van je sensoren, neem dan contact op met je leverancier. Als leverancier zijn zij verantwoordelijk voor tijdige levering en de communicatie daarover.
 

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen