Word lid en maak het verschil
Word lid

1 augustus 2022

Eet je koolhydraatarm? Vergeet je vezels niet!

Volg je een koolhydraatarm dieet? Vergeet dan niet voldoende vezelrijke producten (zaden, noten, groenten en fruit) te eten.

Als je te weinig vezels binnen krijgt dan brengt dit de nodige risico’s met zich mee, zo blijkt uit onderzoek. Mogelijk lopen mensen een hoger risico om te overlijden als gevolg van hart- en vaatproblemen of kanker doordat ze te weinig vezels binnen krijgen. De onderzoekers willen dit verder onderzoeken.

Voldoende vezels

Ons advies: zorg voor voldoende fruit en eet vezelrijke producten. Vezels zitten bijvoorbeeld in volkorenproducten (volkorenbrood, zilvervliesrijst), groenten, noten en peulvruchten (tuinbonen, bruine bonen, linzen).

Koolhydraatbeperkt

Maar er zitten toch allemaal koolhydraten in volkorenbrood? Dat klopt. Maar ook met een koolhydraatbeperkt dieet (150 gram koolhydraten op een dag) val je af en krijg je stabiele(re) bloedglucosewaarden.

Lees meer

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid