Word lid en maak het verschil
Word lid

16 april 2021

Aandacht voor zwangerschapsdiabetes

Als je zwanger bent, word je minder gevoelig voor insuline door de extra hormonen in je lichaam. Meestal maakt het lichaam dan zelf meer insuline aan, maar soms gaat dat niet goed. Er ontstaat een tijdelijke vorm van diabetes: zwangerschapsdiabetes.

Dat zwangerschapsdiabetes vaak voorkomt en -indien niet goed behandeld- gevolgen kan hebben voor de zwangerschap en de baby is bij veel zwangere vrouwen niet bekend. Nu.nl besteedde er deze week aandacht aan in het artikel Nog veel onwetendheid over veelvoorkomende complicatie zwangerschapsdiabetes.

Meer kennis over zwangerschapsdiabetes

Diabetesvereniging Nederland (DVN) werkt aan verbreding en verspreiding van kennis rond zwangerschapsdiabetes onder meer door contacten met verloskundigen-organisaties. Lees hier meer over zwangerschapsdiabetes, over de risico’s en wat het op de langere termijn voor je kan betekenen als je zwangerschapsdiabetes krijgt.

Lees ook

Diabetes en erfelijkheid

Steun DVN bij onze inzet voor mensen met alle typen diabetes

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid