Word lid en maak het verschil
Word lid

5 mei 2022

Voetamputaties in het nieuws

Vandaag uitgebreid in het nieuws onder andere bij AD, NPO1 en RTL nieuws, maar ook andere media pakten het op. Het toegenomen aantal amputaties bij onder andere mensen met diabetes. Diabetesvereniging Nederland (DVN) legt de nadruk op het belang van kennis bij zowel mensen met diabetes als hun zorgverleners.

Hoe complicaties aan de voeten voorkomen?

DVN vindt zelfmanagement en kennis over de eigen ziekte, behandelingen en preventie van complicaties zeer belangrijk. We zorgen dan ook voor educatie door middel van webinars, voorlichtingsfilms en andere informatie. Belangrijk is dat mensen met diabetes goed zelf op basis van regelmaat hun voeten en benen checken op drukplekken en op wondjes.

Daarnaast is het belangrijk dat de eerstelijnszorg extra aandacht besteedt aan de eerste signalen en de ernst van beginnende wondjes herkent. Hoe eerder een diabetische voet wordt geconstateerd en behandeld, hoe meer er voorkomen kan worden.

Meer informatie:

Artikel in het AD (premium artikel voor abonnees)

Webinar DVN over voetverzorging

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid