Word lid en maak het verschil
Word lid
Verkiezingen 2023: Standpunten van partijen over gezondheidszorg in Nederland

2 november 2023

Verkiezingen 2023: Standpunten van partijen over gezondheidszorg in Nederland

Op woensdag 22 november zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Op deze dag kunnen alle burgers invloed uitoefenen op de toekomst van Nederland. Een belangrijk onderwerp in de weken voor deze verkiezingen is de gezondheidszorg.

Diabeteszorg en gezondheidszorg

De gezondheidszorg in Nederland heeft last van verschillende problemen, waaronder hoge werkdruk, lange wachttijden, stijgende kosten, digitale uitdagingen en de ingewikkelde financiering met verzekeraars, zorgaanbieders en de overheid. Dat heeft ook invloed op de kwaliteit van diabeteszorg. Het is daarom van groot belang dat we ervoor zorgen dat politieke partijen aandacht hebben voor (diabetes)zorg en concrete plannen hebben voor verbeteringen.

Behandelingen en medicijnen moeten verkrijgbaar zijn

Het is van groot belang dat medicijnen, hulpmiddelen en behandelingen betaalbaar zijn en gemakkelijk verkrijgbaar zijn voor iedereen die ze nodig heeft. Daarnaast is het van belang dat politieke partijen zich inzetten voor een goede samenwerking tussen verschillende zorgverleners, zoals huisartsen, specialisten en diëtisten. Deze aanpak van diabeteszorg kan ervoor zorgen dat mensen met diabetes de juiste zorg op het juiste moment ontvangen en dat er geen onnodige complicaties ontstaan.

Input gegeven aan politieke partijen

Om de politieke partijen van het belang te laten doordringen hebben wij eind augustus input gegeven aan de verkiezingsprogramma’s van de verschillende politieke partijen.

Stem jij op basis van standpunten over de (diabetes)zorg?

Uit onze ledenraadpleging van 2023 blijkt dat 57% van de mensen met diabetes de standpunten van partijen over zorg (in meer of mindere mate) mee laten wegen in hun beslissing om op een partij te stemmen. Daarom vindt Diabetesvereniging Nederland het belangrijk om de standpunten van de verschillende partijen op een neutrale manier over te brengen.

Lees wat politieke partijen zeggen over (diabetes)zorg

Bekijk het overzicht van alle standpunten van de politieke partijen over gezondheidszorg dat we voor je hebben samengesteld. Dit overzicht kan helpen om een weloverwogen keuze te maken bij het uitbrengen van je stem. Het is namelijk van het hoogste belang dat de gekozen politici zich inzetten voor de belangen van mensen met diabetes en de algehele gezondheidszorg.

Lees hier wat de politieke partijen zeggen over (diabetes)zorg

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid